*Nettavisen* Økonomi.

Høyre sliter med pengene

Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix

Inn i valgkampen har Høyre en langt mer slunken kasse enn normalt.

01.07.09 08:14

Dagens Næringsliv melder onsdag at Høyre sliter med å få inn valgkampbidrag fra sine støttespillere. Bare to millioner har kommet inn i valgkampkassen så langt, mens det normale er seks millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Leder for partiets valgfond, Øystein E. Søreide, sier til Dagens Næringsliv at han håper bidragene kommer inn etter at folk er tilbake fra ferie, og at det er ikke er unormalt at pengene kommer sent inn.

- Jeg ønsker ikke dramatiske situasjonen ennå, men det er klart at vi har fått inn mindre penger enn hva vi hadde håpet, sier Søreide.

Ifølge avisen har Høyre et budsjett på 15 millioner kroner i årets valgkamp.

Mer i vente
Manglende valgkampbidrag er ikke den eneste økonomiske millionnøtten Høyre sliter med. Med dagens oppslutning kommer nemlig partiet til å tape millioner ved bortfall av stortingsstøtte.

Ifølge tidligere beregninger Nettavisen har gjort vil overføringene fra Stortinget fordufte i takt med antall forsvinnende stortingsrepresentanter fra Høyre.

Med et valgresultat på rundt 13 prosent kommer partiet til å miste tre av sine 23 representanter på Stortinget.

Det går direkte utover overføringene.

Milliontap
Samlet vil en slik oppslutning gi et bortfall av overføringer i størrelsesorden 7,3 millioner kroner de neste fire årene.

Til sammenligning kommer Frp, opposisjonspartiet som får mest overføringer, til å øke sine tilskudd med over 6 millioner kroner gitt en oppslutning litt over 20-tallet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.