*Nettavisen* Økonomi.

Høyrepolitiker anmeldt for sex-trakassering

29.04.14 17:47

Høyre-politikeren fra Akershus er politianmeldt av rådmannen etter at han skal ha truet eller seksuelt trakassert tre kvinner på et arbeidsseminar, skriver Aftenposten.

Episoden fant sted da administrasjonen, kommunestyret, enhets- og fagforeningslederne tidligere di april dro på overnattingstur til et hotell i Buskerud for å diskutere ny kommuneplan.

Ordføreren må vitne
- Dette er en krevende og vond sak. Det ble servert øl og vin til maten. Siden jeg selv regner med å bli stevnet som vitne fordi jeg så noe av det som skjedde, ønsker jeg ikke å si noe mer om hendelsesforløpet nå, sier den berørte ordføreren til Aftenposten.

«En kommunestyrerepresentant har utvist en adferd som er uakseptabel. Rådmannen som arbeidsgiver for de fornærmede, har anmeldt forholdet. Anmeldelsen gjelder seksuell trakassering og truende adferd i alkoholpåvirket tilstand», opplyser kommunen i en pressemelding.

Dagen etter anmeldelsen ba den lokale Høyre-profilen om å bli løst fra politiske verv og søke permisjon fra kommunestyret ut perioden.

Helt taus
Nettavisen har vært i kontakt med mannens advokat Nina Sofie Gjersøyen som sier hun ikke vil kommentere noe rundt saken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Generalsekretær i Høyre, Lars Arne Ryssdal: - Seksuell trakassering er selvsagt ikke noe vi aksepterer. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)


Nettavisen har også vært i kontakt med Høyre sentralt, som henviser til sin generalsekretær Lars Arne Ryssdal.

- Vi er kjent med saken og konstaterer at den har fått en oppfølging med at han har trukket seg fra alle verv ut perioden og at saken er anmeldt. Det er i tråd med vår anbefaling. Nå må politiet og domstolen få gjøre sin jobb, foreløpig foreligger ingen konklusjon, sier Ryssdal til Nettavisen - og legger til:

- Seksuell trakassering er selvsagt ikke noe vi aksepterer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.