NA24.no

Foto: HO (Scanpix)

HP-topp går etter skandale

Sist oppdatert:
Styreleder Patricia Dunn i IT-giganten Hewlett-Packard trekker seg etter en overvåkingsskandale.

HOUSTON (NA24): Hewlett-Packards konsernsjef Mark Hurd sa på en pressekonferanse fredag kveld norsk tid at styrelder Patricia Dunn trekker seg med øyeblikkelig virkning. Hurd overtar selv rollen som styreleder.

Det var allerede kjent at Dunn ville gå i januar, på grunn av en skandale med overvåking av styremedlemmer, ansatte og journalister.

Selskapet er nå under politietterforskning for mulige ulovligheter i forbindelse med at Dunn satte i gang en omfattende overvåking for å finne kilden til presselekkasjer.

Privatdetektiver
Dunn hyret privatetterforskere for å gjøre jobben. Disse utga seg for å være styremedlemmer, HP-ansatte og journalister for å få utlevert telefonlogger fra teleselskaper. De skal også ha sendt overvåkingsprogramvare, såkalt spyware, via e-post til minst en journalist. Ett styremedlem og en journalist skal ha blitt skygget.

Ifølge medierapporter ble det også vurdert å plassere spioner som rengjøringspersonale eller lignende i avisredaksjoner for å finne ut hvem hos HP som snakket med journalister.

Kilden ble funnet: Styremedlem George Keyworth, som nå har trukket seg.

Men metodene er blitt kraftig kritisert. Et annet styremedlem, ventureinvestoren Tom Peters, trakk seg i protest mot å ha blitt overvåket

Ikke fulgt godt nok med
Hurd beklaget fredag at han ikke hadde fult nøye nok med på det som ble gjort i denne prosessen.

Han sa han ikke kunne huske å ha godkjent eller kjent til bruk av overvåkingsprogramvare for å avsløre e-postkommunikasjon mellom folk i HP og journalister.

Hurd opplyste at han har sagt seg villig til å forklare seg for en kongresskomité som undersøker saken, og han ba om unnskyldning overfor journalister som var blitt overvåket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere