*Nettavisen* Økonomi.

HSH bytter navn

Foto: Nina Schage (NA24)

Skifter til Hovedorganisasjonen Virke.

HSH (Hovedorganisasjonen for handel og tjenester) endrer i dag navn til Hovedorganisasjonen Virke. Med over.15 000 medlemsvirksomheter på laget skal Norges raskest voksende hovedorganisasjon kjempe for et arbeidsliv som virker.

Navnebyttet er en del av en ny og offensiv strategi for den 21 år gamle hovedorganisasjonen, som de siste fem årene har vokst raskest.

- Vi skifter navn fordi norsk arbeidsliv er i endring. Det er skjedd et skifte i hva bedrifter forventer å få igjen for medlemskontingent og organisasjonstilknytning – og norske arbeidsgivere trenger en hovedorganisasjon som er tilpasset dagens behov. Det er offensivt å kalle seg Virke, men vi er klar for å vise vår gjennomslagskraft, sier administrerende direktør i Hovedorganisasjonen Virke Vibeke Madsen i en melding.

Sammen med navnendringene kommer også en tydeligere politikk. Hovedorganisasjonen Virke skal være en pådriver for et samfunn der nyskaping og omstilling er viktigere enn å bevare gårsdagens strukturer.

- Vår evne til å holde høy sysselsetting og hele tiden jobbe smartere forklarer i stor grad Norges eventyrlige utvikling de siste tiårene. Nå ser det imidlertid ut til at vi ikke lenger klarer å fornye oss i samme grad som tidligere. Derfor må rammene for arbeidslivet endres. Vi krever ny arbeidsmiljølov, vi vil halvere skjemaveldet, og vi forlanger løsningene våre virksomheter trenger for å virke, sier Madsen i meldingen.

Mest fornøyde medlemmer
Hovedorganisasjonen Virke jobber hver dag for å kjempe medlemsvirksomhetens saker, og resultatet er, ifølge Norstat, Norges mest fornøyde hovedorganisasjonsmedlemmer.

- Vi hjelper virksomhetene med praktiske og raske svar på de praktiske problemene de møter i sin hverdag, enten det gjelder HR, jus eller politikk. Vi tilbyr rimelige, skreddersydde løsninger som gjør livet lettere. Da er det selvfølgelig flott å få bekreftet at vi har de mest fornøyde medlemmene i Norge, forklarer Madsen i meldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.