NA24.no

Russland president Vladimir Putins talerør ber markedet gi blanke i Standard & Poors.
Russland president Vladimir Putins talerør ber markedet gi blanke i Standard & Poors. Foto: Mikhail Klimentyev (NTB Scanpix)

Hudfletter russisk gjeldskutt

Russland hevder ratingbyrå tar imot ordre fra USA.

Russland anklager Standard and Poor's for å ta imot ordre fra USA etter at ratingbyrået mandag nedgraderte Russlands kredittverdighet til BB+, eller «søppelstatus».

– Personlig er jeg ikke i tvil om at dette ble gjort, ikke bare etter en forespørsel, men etter en direkte ordre fra Washington, sier Russlands viseutenriksminister Vasilij Nebenzja til nyhetsbyrået RIA Novosti.

Dmitrij Peskov, talsmann for Russlands president Vladimir Putin, ber selskaper ignorere den ferske vurderingen fra Standard and Poor's:

– Seriøse selskaper vil ikke la seg guide av slike useriøse vurderinger som ikke gjenspeiler virkeligheten, sier Peskov.

Det bratte oljeprisfallet og vestlige sanksjoner, med påfølgende kapitalflukt og svikt i utenlandske investeringer, har ført til at Russlands økonomi trolig krymper med 2-5 prosent i år. Krisen har også ført til at den russiske rubelen har tapt svært mye av sin verdi.

Verken Fitch eller Moody's, de to andre av de tre mest innflytelsesrike ratingbyråene, har foreløpig nedgradert Russland til laveste nivå. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere