*Nettavisen* Økonomi.

Hudfletter Tromsøs festdrømmer

REKORD: Aleksander knuste konkurrentene i MGP. Foto: Sara Johannessen (SCANPIX)

Vollviks eksrådgiver langer ut mot byen som ønsker seg Melodi Grand Prix.

25.05.09 08:31

(NA24-Leserinnlegg): Selvfølgelig skal ikke Tromsø arrangere den internasjonale finalen i Grand Prix, like lite som det noensinne kommer til å bli arrangert et OL på det lille tettstedet nordpå.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Tromsøværingene er raskt på alerten når noe skal skje og dyrker begrepet som «Nordens Paris» så snart muligheten byr seg (forstå det den som kan).

Jeg er lut lei av Tromsø, en liten ubetydelig bygd langt nord som er mest kjent for rorbuhumor som slo an i gamle dager og et middelmådig fotballag.

Er man glad i vinter får man snø og kulde seks måneder i året. Minst. Skal man drikke seg dritings er det også tilstrekkelig med vannhull i byen. Utover dette har Tromsø ikke mer å by på enn et lite sted som Førde i Sunnfjord eller Sveio, en liten kommune nær Haugesund.

Klikk på bildet for å forstørre.

Festbrems
Bergensere er gjerne kjent for å være store i kjeften og ha selvbilder som gjerne lett kommer ut av proporsjoner. Bergen kan i det minste vise til mye, som å ha arrangert den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen, vertskap for Rolling Stones og andre store arrangementer.

Hva er det med Tromsø og tromsøværinger... De tar mye plass. Eller krever mye plass. Attention, please.

Tromsø er festplageren.

Tromsø er festplageren. Den som - etter å ha holdt tale - reiser seg fordi det var noe man hadde glemt, mens vi andre skuler skjemt på hverandre

Vrir seg
Jeg forstår at Tromsø har behov for å være en del av det norske flagget, men det hadde ikke gjort noe om den lille bygden langt der oppe tok virkeligheten innover seg.

Tromsø har lite å by på, bortsett fra mennesker som mener uendelig mye, Oluf, vinter og midnattssol. At det finnes et kulturhus i Tromsø er jo kjekt, veldig kjekt.

Men kanskje de selvgode tromsøværingene kan prøve å gjøre noe selv, skape noe, ikke surfe på kjente internasjonale arrangementer som bygden ikke er i stand til å takle

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Alle bør jo ha fått med seg hvordan kringkastingssjefen vrir seg når hjemplassen nevnes.

Haakon B. Schrøder
PR-rådgiver og forfatter av boken «Mediekuppet»

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.