NA24.no

Hummer blir kinesisk

Foto: GABRIEL BOUYS (AFP)
Du store kineser! Uramerikansk monsterbil blir nå urkinesisk monsterbil.

Ifølge en pressemelding fredag har General Motors og Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery Corporation nå signert en avtale om salg av Hummer-virksomheten.

Kjøpesummen er hemmelig, men nyhetsbyrået Associated Press siterer en anonym kilde på at prisen er rundt 150 millioner dollar, eller 850 millioner kroner.

Da General Motors tidligere i år søkte om konkursbeskyttelse, anslo konsernet en verdi på 500 millioner dollar eller mer for Hummer, som GM har eid i ti år.

Det ble inngått en intensjonsavtale om overdragelsen i juni.

Feil profil
Hummer har utgangspunkt i amerikanske militærkjøretøyer. Dette er store firehjulsdrevne macho-biler, som fikk stor oppmerksomhet fordi kjendiser som California-guvernør Arnold Schwarzenegger var profilerte kjøpere - før det ble viktig med miljøprofil.

I en verden med høyere bensinpriser og fokus på miljø, har merket fått et betydelig imageproblem.

Fokus
Restruktureringen av General Motors innebærer at konsernet skal fokusere på fire merker: Buick, Chevrolet, Cadillac og GMC.

Som kjent ble både Opel og Saab satt på salgslisten sammen med Hummer, mens Pontiac og Saturn skal legges ned.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere