*Nettavisen* Økonomi.

Humpete ferd for Porsche

Kundene dropper nye sportsbiler i nedgangstidene.

19.06.09 10:44

Den tyske sportsbilprodusenten Porsche slipper ikke unna nedturen i verdensøkonomien.

NA24 - din næringslivsavis

Salget falt 27,6 prosent
Fredag la Porsche Automobil Holding SE frem salgstallene for perioden som kjennetegnes som den verste økonomiske perioden siden resesjonen på 1930-tallet. I perioden august i fjor til april i år falt omsetningen med 27,6 prosent til 53.635 biler, sammenlignet med fjoråret.

Omsetningen i samme perioden viste en nedgang på 15 prosent til 6,44 milliarder dollar. Ifølge wsj.com var ble omsetningen holdt opp på grunn av en høyere andel av salget av høy-margin-modellen 911. Men i perioden var likevel omsetningen av selskapets 911-modell ned 18,2 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Ingen er spart
- Dersom vi ser på den globale omsetningen så ser vi at ingen regioner har blitt spart for den kraftige nedgangen i verdens bilmarkeder, sier Porsche.

Porsche sier at det er vanskelig å gi et pålitelig anslag om utsiktene for regnskapsåret, men varslet at resultat og omsetning trolig vil ende lavere enn for 2008.

I finansielle samtaler
Det tyske selskapet arbeider for tiden med å styrke balansen ved å få med Qatar som investor. Dessuten har Porsche bedt om et lån på 1,75 milliarder euro fra den statskontrollerte banen KfW for resten av en kreditt på 12,5 milliarder euro som selskapet kjempet for å sikre da tilstanden i kredittmarkedene var som verst.

Ifølge wsj.com vil utfallet av samtalene med Qatar og KfW få en betydelig innvirkning på Porsches posisjon i planlagte samtaler med Volkswagen om å bygge et integrert selskap.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.