NA24.no

Humpete på børsen

Sist oppdatert:
Aksjemarkedet svinger fra start. Følg børsdagen her.

Oslo Børs har hatt en volatil start på desember. Mandag åpnet med et markant fall, men børsen hentet seg fort inn igjen. Etter en time har hovedindeksen igjen entret negativt terreng og faller 0,22 prosent til 491,73 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen stiger så vidt mandag morgen i forkant av OPEC-møtet denne uken. Allerede har medlemslandene i organisasjonen for oljeeksporterende land signalisert hva som kan bli utfallet av møtet. Det internasjonale energibyrået har i likhet med USA bedt OPEC vurdere å øke produksjonen, men flere av medlemslandene har sagt at det ikke er behov for en produksjonsøkning.

Ved råvarebørsen i London stiger nordsjøkontraktene til 89,03 dollar fatet.

StatoilHydro er stiger forsiktige 0,11 prosent til 180,20 kroner.

Stolt-Nilsen topper vinnerlisten med en oppgang på 17,27 prosent til 163 kroner. Rederiet vant amnestikampen mot de amerikanske myndighetene etter prissamarbeidssaken som har svirret i flere år. Aksjemarkedet er fornøyd med avgjørelsen etter at deler av usikkerheten knyttet til selskapet er noe redusert. Det er ikke kjent om de amerikanske myndighetene kommer til å anke avgjørelsen.

Norske Skog stiger 5,02 prosent til 41,85 kroner etter at selskapet fremskynder kuttplanene i selskapet.

LES MER: Norske Skog svinger øksen

Blant annet skal produksjonene reduseres ytterligere i forhold til tidligere bestemmelser. Samtidig benytter selskapet seg av muligheten til å nedskrive anleggsmidler og goodwill på til sammen 800 millioner kroner. Dette er noe lavere enn hva enkelte i markedet hadde fryktet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere