*Nettavisen* Økonomi.

Hun brukte fødselspengene på bedriften

KONKURS: Caroline Greiner, her avbildet like før hun overtok Redrum i 2013. Foto: Christel Beate Jorilldatter (Finnmark Dagblad)

– Dette kom som et sjokk.

03.02.15 17:12

(Finnmark Dagblad): – Jeg vil be deg om å revurdere din avgjørelse og gi meg en mulighet til å betale det jeg skylder, sa eier av Redrum AS Caroline Greiner til Skatt Nords Carl Otto Heffermehl på storskjerm fra Tromsø, i Hammerfest tingrett i går.

Da Greiner i juli ble mor til sin fjerde sønn skal hun ha brukt fødselspengene til drift av utestedet. Da det i januar ble kjent at Redrum kjemper mot konkurs tok det ikke lang tid før det ble satt i gang et stort engasjement for å redde utestedet.

Hammerfest: På slaget klokka 13.00 møtte eieren av det konkursberammede utestedet Redrum AS, Caroline Greiner (39) opp i ressal 1 i Hammerfest tingrett. Til stede var foruten dommerfullmektig Anders Hanssen også Skatt Nord.

– Redrum skylder til sammen 383.189 kroner i skatt og moms.Vi opprettholder vår begjæring om konkurs, sa Carl Otto Heffermehl over storskjerm.

Da Greiner fikk uttale seg henvendte hun seg direkte til Heffermehl:

Har planer

– Det er ikke ok å skylde staten de pengene. Men her snakker vi både om arbeidsplasser og andre kreditorer som heller ikke får pengene sine. Jeg vil be om en mulighet til å fortsette driften. Ved å gjøre nødvendige endringer vet jeg at vi vil kunne betale tilbake det vi skylder på kort tid.

– Du skylder altså andre kreditorer penger også? Hvor mye? ville Dommer Hanssen vite.

– Det kommer litt an på om vi får drive videre eller ikke. Vi har nemlig jobbet aktivt mot flere av kreditorene som er villige til å kutte inntil 75 prosent av det vi skylder dem. Men dersom vi ikke får drive videre, så er den samlede kortsiktige gjelden på rundt 700.000 kroner.

Greiner viste også til et banklån i selskapet Redrum drift AS på rundt 700.000, som gjør den samlede gjelden til rundt 1,4 millioner kroner.

På sin side av skjermen firet ikke Skatt Nord en tomme.

– Du må gjerne be om det. Men du får det ikke, sa Heffermehl.

– Vi revurderer ikke vår begjæring om konkurs. For at vi skal akseptere videre drift må selskapet være solvent. Redrum har fått skatt fra sine arbeidstakere og har ikke betalt inn denne skatten som de etter loven er pliktig. Dette viser at selskapet har basert driften på offentlige skatter og avgifter. Dette kan vi ikke akseptere.

Forverret

Dommerfullmektig Hanssen viste til at ifølge regnskapet til Redrum AS så var den totale gjelda i 2013 på 500.000 kroner.

– At gjelda har økt fra 500.000 til 1,4 millioner kroner på ett år viser at situasjonen har forverret seg betraktelig, sa Hanssen.

– Gjelda økte fordi det var på det tidspunktet vi tok lån for å kjøpe selskapet. Vi har driftet Redrum relativt bra, mens en del uheldige omstendigheter som jeg ikke vil gå inn på her, har gjort at vi har fått en del uforutsette utgifter, sa Greiner.

Da begge parter hadde fått forklart seg, var dommerfullmektig Hanssen klar til å avgi sin kjennelse:

– Skatt Nord opprettholder sin begjæring og det har heller ikke framkommet uenighet om kravet. Boet til Redrum AS tas dermed under behandling som konkursbo klokka 13.18 den 3. februar 2015, sa Hanssen ovenfor skyldner Caroline Greiner.

Dommerfullmektigen opprettet videre advokat Alf Kirkesæther som bostyrer.

– Dette kom som et sjokk. Jeg hadde virkelig trodd at vi skulle få en mulighet til å gjøre opp for oss. Akkurat nå kjenner jeg mest sinne, sa Caroline Greiner like etter at retten var hevet.

Les flere saker fra Finnmark Dagblad her!

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag