Hun får 500.000 årlig - bare til pensjon

Foto: Holm, Morten (Scanpix)

Kristin Skogen Lund mottar årlig 56 ganger mer enn folk flest.

28.01.13 08:12

NHO-sjef Kristin Skogen Lund, har en årslønn på om lag 3,1 millioner kroner. Og hun kommer til å få en ytterst gullkantet pensjon, viser NHOs egne tall ifølge Dagsavisen.

Hvert år betaler NHO inn over 500.000 kroner i innskudd til hennes pensjon.

Til sammenligning: En person med inntekt på 450.000 kroner årlig med minimumssats for innskudd (som over halvparten av norske ansatte med innskuddsordning har, ifølge tall fra Finans Norge), har et årlig innskudd på 9.000 kroner, altså under to prosent av de årlige innskuddene til Skogen Lund.

Kristin Skogen Lund fikk tilbud om å kommentere pensjonsavtalen sin, men NHO viser til at det er styret som har fastsatt avtalen og ønsker dermed at styret skal kommentere saken. Styreleder i NHO har ikke besvart Dagsavisens henvendelse.

Men det er ikke bare Kristin Skogen Lund i NHO som kan se fram til gode dager som pensjonist. De fire direktørene under Skogen Lund har følgende pensjonsvilkår, opplyser NHO:

Petter Haas Brubakk (årslønn 1,46 millioner kroner) og Geir F. Høiby (årslønn 1,54 millioner) har ytelsesordning fordi de har vært ansatt i NHO lenge. Begge vil dermed få 66 prosent av sluttlønna som pensjon i tillegg til folketrygden.

Svein Oppegaard (årslønn 1,84 millioner) og Elisabeth Evjen (årslønn 1,24 millioner) har innskuddsordning der det spares 8 prosent inntil 12 G, samt at de også har en spesialordning der det spares 8 prosent av inntekten over 12 G. NHO innbetaler rundt 125.000 kroner og rundt 80.000 kroner årlig i innskudd til henholdsvis Oppegaard og Evjen.

De fires årslønner er hentet fra skattelistene i for 2011, da NHO ikke har villet opplyse om hva de tjener nå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.