NA24.no

RØYKESLUTT: Gørill Jenssen, daglig leder på Drømmedama i Tromsø, gir sine ansatte 2000 kroner i bonus om de slutter å røyke. Her i forbindelse med åpningen av butikken i februar, sammen med Kjell Arvid Andreassen i sentrumsforeningen Driftig Sentrum.
RØYKESLUTT: Gørill Jenssen, daglig leder på Drømmedama i Tromsø, gir sine ansatte 2000 kroner i bonus om de slutter å røyke. Her i forbindelse med åpningen av butikken i februar, sammen med Kjell Arvid Andreassen i sentrumsforeningen Driftig Sentrum. Foto: Knut-Eirik Lindblad (Nordlys)

Hun gir sine ansatte en uvanlig bonus om de holder nyttårsløftet

Sist oppdatert:
Da Gørill Jenssen sluttet å røyke, ble hun inspirert. Nå håper hun å få sine ansatte med på lasset.

Nyttår er som kjent tiden for forsett. I den forbindelse har Gørill Jenssen (47) på klesbutikken Drømmedama i Tromsø sentrum, lagt et ekstra incentiv i potten for sine ansatte dersom noen av dem slutter å røyke, skriver Nord24.

Da får de nemlig 2000 kroner i bonus.

- Det er jo for å ta vare på helsa og ha friske ansatte på jobb, sier Jenssen til Nord24.

Sluttet selv å røyke

Første juledag sluttet hun selv å røyke - en uvane hun har hatt siden hun var 17 år gammel.

- Jeg har røyket i alle år, men plutselig tenkte jeg at jeg skulle bli voksen og slutte. Jeg hadde i utgangspunktet bestemt meg for å slutte på nyttårsaften, men i julesalget hadde jeg liksom ikke tid til å røyke. Da ble det sånn, sier Jenssen.

- Og hvordan har det gått?

- Det har faktisk gått veldig bra. Jeg har litt tyggis, pastiller og en veldig tålmodig mann som vet at han skal holde seg unna, sier hun og flirer.

- Men det er veldig rart å ikke ha den vanen i fingrene, fortsetter hun.

- Nytter ikke å smugrøyke

Ifølge Jenssen har de fem ansatte på Drømmedama i Tromsø vært positiv til bonustilbudet. Hun har inntrykk av at flere av dem nå ønsker å slutte.

- De synes det er kjempestas, sier hun og legger advarende til:

- Det nytter ikke å smugrøyke, for det oppdager jeg.

Startet opp i februar

Jenssen frykter ikke at røykesluttbonusen skal virke moraliserende. Tvert imot.

- Nei, vet du hva ... Å slutte å røyke er for din egen helse. Jeg bare de ansatte godt, at de skal være friske og sunne. Det er ikke moraliserende. Uansett er det deres valg, sier hun.

- Grunnen til at jeg vil gå ut med dette er også for å oppfordre andre. Det er ikke så vanskelig å slutte. So far, so good, sier Jenssen.

Hun åpnet Drømmedama 11. februar i Tromsø - tre år etter at hun åpnet første butikk i Tønsberg. Julesalget har gått over all forventning, forteller hun.

- Vi startet også salg nå i romjula. Det har vært helt hinsides mye folk, sier Jenssen.

Les flere saker fra Nord24

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere