NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
RØYKESLUTT: Gørill Jenssen, daglig leder på Drømmedama i Tromsø, gir sine ansatte 2000 kroner i bonus om de slutter å røyke. Her i forbindelse med åpningen av butikken i februar, sammen med Kjell Arvid Andreassen i sentrumsforeningen Driftig Sentrum.
RØYKESLUTT: Gørill Jenssen, daglig leder på Drømmedama i Tromsø, gir sine ansatte 2000 kroner i bonus om de slutter å røyke. Her i forbindelse med åpningen av butikken i februar, sammen med Kjell Arvid Andreassen i sentrumsforeningen Driftig Sentrum. Foto: Knut-Eirik Lindblad (Nordlys)

Hun gir sine ansatte en uvanlig bonus om de holder nyttårsløftet

Sist oppdatert:
Da Gørill Jenssen sluttet å røyke, ble hun inspirert. Nå håper hun å få sine ansatte med på lasset.

Nyttår er som kjent tiden for forsett. I den forbindelse har Gørill Jenssen (47) på klesbutikken Drømmedama i Tromsø sentrum, lagt et ekstra incentiv i potten for sine ansatte dersom noen av dem slutter å røyke, skriver Nord24.

Da får de nemlig 2000 kroner i bonus.

- Det er jo for å ta vare på helsa og ha friske ansatte på jobb, sier Jenssen til Nord24.

Sluttet selv å røyke

Første juledag sluttet hun selv å røyke - en uvane hun har hatt siden hun var 17 år gammel.

- Jeg har røyket i alle år, men plutselig tenkte jeg at jeg skulle bli voksen og slutte. Jeg hadde i utgangspunktet bestemt meg for å slutte på nyttårsaften, men i julesalget hadde jeg liksom ikke tid til å røyke. Da ble det sånn, sier Jenssen.

- Og hvordan har det gått?

- Det har faktisk gått veldig bra. Jeg har litt tyggis, pastiller og en veldig tålmodig mann som vet at han skal holde seg unna, sier hun og flirer.

- Men det er veldig rart å ikke ha den vanen i fingrene, fortsetter hun.

- Nytter ikke å smugrøyke

Ifølge Jenssen har de fem ansatte på Drømmedama i Tromsø vært positiv til bonustilbudet. Hun har inntrykk av at flere av dem nå ønsker å slutte.

- De synes det er kjempestas, sier hun og legger advarende til:

- Det nytter ikke å smugrøyke, for det oppdager jeg.

Startet opp i februar

Jenssen frykter ikke at røykesluttbonusen skal virke moraliserende. Tvert imot.

- Nei, vet du hva ... Å slutte å røyke er for din egen helse. Jeg bare de ansatte godt, at de skal være friske og sunne. Det er ikke moraliserende. Uansett er det deres valg, sier hun.

- Grunnen til at jeg vil gå ut med dette er også for å oppfordre andre. Det er ikke så vanskelig å slutte. So far, so good, sier Jenssen.

Hun åpnet Drømmedama 11. februar i Tromsø - tre år etter at hun åpnet første butikk i Tønsberg. Julesalget har gått over all forventning, forteller hun.

- Vi startet også salg nå i romjula. Det har vært helt hinsides mye folk, sier Jenssen.

Les flere saker fra Nord24

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere