Hun gjør det bedre enn børsen

Foto: Peter Kramer (Getty Images)

Selskapene tilknyttet til Gisele Bündchen presterer bedre enn en av de viktigste indeksene på Wall Street.

23.11.11 21:32

Nettstedet Stockerblog har slått fast at selskapene som Gisele Bündchen representerer, presterer bedre enn den viktige Dow Jones-indeksen.

Supermodellen er tilknyttet flere store selskaper, enten som modell eller talsmann, og flere av disse er børsnotert. I et innlegg, som også er gjengitt av Time Magazine, har Stockerblog har satt disse selskapene sammen og gjort de om til en aksjeindeks.

Deretter har nettstedet satt «Gisele-indeksen» opp mot Dow Jones-indeksen, som er en av de viktigste indeksene på den amerikanske børsen.

Dow Jones-indeksen er den eldste eksisterende indeksen av amerikanske aksjer, og består av de tretti største aksjeselskapene i USA.

- Resultatet viser at «Gisele-indeksen» er opp 41 prosent siden 2007, mens Dow Jones har gått ned 4 prosent i samme periode. Siden januar 2008, er Gisele opp med 39 prosent, mot Dow Jones' nedgang på 4 prosent. Og siden januar 2009, har Gisele steget med 67 prosent, skriver Fred Fuld, økonomen som står bak bloggen.

Volkswagen, Polo Ralph Lauren, News Corp, Procter & Gamble og Disney er noen av selskapene som er med i «Gisele-indeksen».

Apple pleide og være med i indeksen, ettersom Bündchen gjorde en reklamekampanje for selskapet for noen år siden. Hadde Apple fortsatt vært en del av indeksen, ville resultatet til Gisele vært mye bedre.

Gisele Bündchen er verdens best betalte modell. Ifølge Forbes, tjener tyskeren 45 millioner dollar, eller 263 millioner kroner per år. Til sammenligning tjener nummer to og tre på listen, Heidi Klum og Adriana Lima, henholdsvis 20 millioner og 13,5 millioner dollar.

På bildet under kan du se grafen til de to indeksene.

Foto: Stockerblog.com

PS: Rundt to timer før børsen stenger i USA, er Dow Jones-indeksen ned 1,64 prosent fra i går. Nasdaq-indeksen er ned 1,98 prosent, mens S&P 500 synker med 1,81 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.