*Nettavisen* Økonomi.

Hun leder årets bank

Foto: Falch, Knut (SCANPIX)

Nordea vant presitisjekåring.

Det ledende magasinet The Banker, som er en del av Financial Times-gruppen, har gitt Nordea prisen «Bank of the Year in Norway 2009».

Den prestisjefylte prisen gis til den banken som har oppnådd best vekst og resultater når det gjelder kapitaldekning, eiendeler og avkastning på egenkapitalen i hvert land. Vinnerbanken må også vise at den har en organisasjon og strategi som gjør den rustet til videre utvikling i markedet.

- Et av de mest utfordrende i historien
- 2008 og 2009 har vært blant de mest utfordrende årene i nyere norsk bankhistorie. Vi har fått bevist at forretningsmodellen vår er bærekraftig, og vi har klart oss gjennom den tøffe tiden. Dette fordi vi har et usedvanlig godt teamarbeid i hele banken, en sterk risikostyring, et bredt spekter av produkter og tjenester og et nært samarbeid med kundene, forklarer landsjef Gunn Wærsted i Nordea Bank Norge i en pressemleding fra banken.

Representanter for Nordea fikk overrakt prisen på en seremoni i London torsdag 3. desember 2009. Forretningsbanker over hele verden konkurrerer hvert år om å bli Årets bank i sitt land.

- Det viktigste for oss i denne situasjonen har vært å være tilstede i markedet for å støtte opp om kundene. Vi tror dette vil gi resultater i form av økte markedsandeler i Norge i tiden fremover, sier Wærsted.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.