*Nettavisen* Økonomi.

Hundrevis av ansatte i Posten Norge kan miste jobben i 2019

Kan miste jobben:

I FARE: Mange Posten-ansatte i flere byer kan miste jobben i løpet av 2019 Foto: Anders Røeggen (Nettavisen)

Arbeidsplasser i flere byer står i fare.

13.12.18 14:37

Ansatte i Bergen, Trondheim, Molde, Stavanger og Stokke kan måtte gå i løpet av neste år, fordi Posten vurderer å fremskynde sentraliseringen av brevpost.

Les også: Posten vil ha færre dager med brevpost – ber om avklaring i 2018

Overrasket over tidspunktet

Det betyr at all ruteklargjøring av brevpost kan bli flyttet til Lørenskog utenfor Oslo, og at 300 årsverk kan forsvinne i løpet av 2019.

– De ansatte fikk beskjeden i dag. Den endelige beslutning er ikke tatt, men det ligger ganske sterke føringer her, sier distriktstillitsvalgt i Helge Mathisen i LO-forbundet Postkom, til NRK.

Mathisen forteller videre til allmennkringkasteren at han er overrasket over tidspunktet, siden julen er rett rundt hjørnet.

- Jeg skjønner at det skaper reaksjoner at dette varslet kommer rett før jul. Vi ønsker åpenhet om denne prosessen, og mener det er bedre å gå ut med dette nå for å unngå uro og usikkerhet når vi starter utredningsarbeidet, sier pressesjef i Posten, John Eckhoff, i en pressemelding.

Posten Norge mener at det haster å se på tiltak som gir økonomisk effekt, og at effektiviseringen av ruteklargjøring er et av tiltakene man ser på.

Les også: Posten: - Ikke lenger grunnlag for post hver dag

Stort fall i 2018

Eckhoff understreker til

NRK

at ingen beslutning er tatt enda, men at planene om effektivisering har vært kjent lenge, og at det haster å se på tiltak allerede, fordi brevvolumet har falt kraftig over en lengre periode.

I 3. kvartal 2018 var nedgangen i postvolumene på 15,5 prosent, sammenlignet med 2017. Det betyr at hver sjette brev forsvant på ett år, og at hver husstand kun mottar tre adresserte brevsendinger i uken.

Les også: Slik vil Posten levere pakker til deg i fremtiden

- Hver husstand mottar kun tre adresserte brevsendinger i uken. Da er det ikke lenger grunnlag for daglig postomdeling, sa konsernsjef Tone Wille i Posten Norge, i en pressemelding i oktober.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.