NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,83

MÅ HA FULLMAKT: Alle som er under 18 år må sende inn et fullmaktsskjema fra foreldre eller foresatte før de får reise.
MÅ HA FULLMAKT: Alle som er under 18 år må sende inn et fullmaktsskjema fra foreldre eller foresatte før de får reise. Foto: Pål Nisja-Wilhelmsen (Nabilder.no)

Hundrevis av barn drar alene til Syden

Sist oppdatert:
Får fullmakt av foreldrene til å reise alene.

OSLO (NTB): Flere hundre norske barn har til nå i sommer levert fullmaktsskjema fra foreldrene til reiseselskapene slik at de kan reise til Syden alene.

Alle som er under 18 år må sende inn et fullmaktsskjema fra foreldre eller foresatte før de får reise. Fra mai og hittil i sommer har reiseselskapet Apollo mottatt 420 fullmaktsskjemaer, skriver VG.

– De siste årene har vi hatt en jevn strøm av henvendelser fra ungdommer som ønsker å reise alene, som regel i sommerferien, sier kommunikasjons- og markedskonsulent Christine Hafnor i Apollo.

Reiseoperatøren Star Tour mottar også slike henvendelser, men kommunikasjonsansvarlig Nora Aspengren opplyser at selskapet ikke har oversikt over hvor mange henvendelser eller godkjenninger som er registrert.

Sjømannsprest Björn Rydberg i den Skandinaviske kyrkjan i Ayia Napa på Kypros sier at hans personale har kontakt med skandinaviske unge under 18 år hver eneste natt gjennom sommeren.

– Alle ungdommer som kommer hit, kommer for å feste. Her får du kjøpt alkohol overalt, og ingen spør om du er gammel nok, sier presten. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere