NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,90
Over 300 passasjerer på Fred. Olsens cruiseskip «Balmoral» slet med oppkast og diaré forårsaket av et magevirus.
Over 300 passasjerer på Fred. Olsens cruiseskip «Balmoral» slet med oppkast og diaré forårsaket av et magevirus. Foto: Fred. Olsen Cruise Lines

Hundrevis syke på cruiseskip på vei til Norge

Sist oppdatert:
Rammet av magevirus på cruise til Norge.

Fred. Olsens cruiseskip «Balmoral», som var på vei til fjorder på Vestlandet med 1.163 passasjerer, måtte avslutte turen og legge til kai i Southhampton, etter at et magevirus herjet om bord. Det melder Daily Mail.

- Forferdelig tilstand

Den pensjonerte ingeniøren John Trownson (86) fra Penryn i Cornwall, som var på båten i fire og et halvt døgn, sier til Daily Mail at over 300 mennesker var rammet av mageviruset. Selv hadde han brukt bortimot 26.000 kroner på turen i anledning 85-årsdagen til partneren Doris. 

Men bare timer etter ombordstigning startet marerittet.

- Det var helt fryktelig. Jeg var i en forferdelig tilstand, og trodde at det aldri kom til å ta slutt, sier Trownson, som vil ha full refusjon etter mareritt-turen.

Vil ikke avsløre antall

En talsmann fra Fred Olsen sa at viruset hadde rammet «en rekke av gjestene om bord». På spørsmål om å bekrefte tallet på mer enn 300, svarte talsmannen:

- Fred Olsen Cruise Line har som policy ikke å avsløre detaljer om eller antall gjester som har blitt berørt av eller behandlet for en medisinsk sykdom på noen av sine cruise.

Misfornøyd med erstatningen

Firmaet ønsker å organisere delvis kompensasjon for alle passasjerene om bord. De reisende skal ha blitt tilbudt en tilbakebetaling av prisen for ett døgn på cruiset, samt et gavekort på opptil 50 prosent av et fremtidig norsk fjordcruise.

Men Russell Donaldson fra Southampthon og hans kone Marina, som begge ble rammet av viruset, sa til BBC at de var misfornøyd med nivået på erstatningen:

- En rabatt på opptil 50 prosent av et fremtidig cruise til Norge kommer med en rekke restriksjoner. Og som om noen ville risikere å gjenta scenarioet, sier Donaldson.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere