*Nettavisen* Økonomi.

Hurtigmatgigant til værs på Wall Street

MOT OPPGANG: Mens investorene holder øynene festet på strømmen av selskapsresultater peker pilene mot en positivt start på USA-børsene torsdag. Foto: Mark Lennihan (Ap / NTB scanpix)

Fett resultat fra McDonald’s, beste amerikanske jobbtall siden 1973.

22.10.15 15:38

Mens investorene holder øynene festet på strømmen av selskapsresultater pekte pilene mot en positivt start på USA-børsene torsdag.

I åpningshandelen er Dow Jones-indeksen opp 0,75 prosent, S&P 500 stiger 0,69 prosent og Nasdaq er opp 0,68 prosent.

Ikke mindre enn 46 av S&P 500-selskapene leverer kvartalsresultater i dag, deriblant Microsoft, Amazon og McDonald’s, ifølge Bloomberg.

- Folk ser etter tegn til momentum i resultatsesongen, sier megler Oliver Herington i Atlantic Equities LLP til nyhetsbyrået.

Fetere fra McDonald’s
Hurtigmatgiganten McDonald’s sendes opp over syv prosent etter overbevisende tall i tredje kvartal. Nettoresultatet steg til 1,31 milliarder dollar fra 1,07 milliarder i tilsvarende periode i fjor, mens inntektene var ned fem prosent til 6,62 milliarder.

Resultatet per aksje havnet på 1,40 dollar per aksje, mot forventningene på 1,27 dollar i en undersøkelse fra FactSet, skriver Marketwatch. Salget var også bedre enn forventningene.

Rentero i ESB
I fokus er også den europeiske sentralbanken, som holder nøkkelrentene uendret etter dagens rentemøte.

Som ventet holder ESB styringsrenten, eller refirenten, uendret på rekordlave 0,05 prosent, der den har ligget siden kuttet i juni i fjor.

Samtidig holdes renten på døgnlån til bankene uendret på 0,30 prosent, og innskuddsrenten i sentralbanken er uendret på minus 0,20 prosent.

Som et svar på fallende inflasjon og blodfattig økonomisk vekst startet ESB i mars et fullskala QE-program, som innebærer kjøp av eurolandenes statsobligasjoner.

Det har vært økende spekulasjoner om ESB snart vil utvide dette programmet.

Korteste trygdekø siden 1973
Den ukentlige rapporten fra det amerikanske arbeidsdepartementet viser at antallet dagpengesøkere er på det laveste nivået på svært lang tid.

Selv om køen av nye trygdesøkere steg med 3.000 personer i forrige uke, til 259.000, er det mer stabile gjennomsnittet lavere.

Det bevegelige gjennomsnittet av nye søkere de fire siste ukene falt med 2.000 til 263.250, et nivå som er det laveste på flere tiår, og et signal om at bedringen i det amerikanske arbeidsmarkedet er i rute.

Gjennomsnittet er det laveste siden 15. desember 1973, da det var på 256.750, opplyses det i rapporten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag