NA24.no

Hurtigruten enig med bankene

Sist oppdatert:
Kriserammede Hurtigruten er et steg nærmere redning. - Viktig milepæl, sier Olav Fjell.

I en børsmelding tirsdag ettermiddag skriver Hurtigruten at selskapet har kommet til enighet med bankene om betalingsutsettelse på lånene.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Dermed får Hurtigruten utsatt betaling av avdrag som forfaller i perioden mars 2009 til desember 2001 - til sammen 3,3 milliarder kroner - og begynner å betale disse avdragene i mars 2012.

- Dette er en svært viktig milepæl for Hurtigruten, sier Olav Fjell, adm. dir. i Hurtigruten ASA, til NA24.

- Denne enigheten gir oss trygge finansielle rammer og gjør at vi nå kan fokusere på driften. Det gjenstår fortsatt mye arbeid før vi er der vi skal være, men den planen vi nå er svært nær å ha på plass vil være tilstrekkelig til å få oss gjennom dette, sier Fjell videre.

Nå gjenstår det kun at obligasjonseierne i et obligasjonslån skal godkjenne noen endringer i avtalen før en kriseemisjon kan komme på plass.

DISKUTÈR HER:Skal Hurtigruten opp nå?

Avtalen inneholder en såkalt «cash-sweep»-bestemmelse som gjør at selskapet, fra og med utgangen på første kvartal neste år, forplikter seg til å bruke all fri kontantbeholdning over 500 millioner kroner til å nedbetale lån.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Etter forhandlingen med bankene de siste ukene, er det gjort en endring i den opprinnelig kommuniserte cash sweep-ordningen, slik at nedbetalinger foretatt i henhold til cash sweep-ordningen kun kan trekkes opp igjen under låneavtalen med et beløp tilsvarende 50 prosent av nedbetalingen foretatt i første kvartal 2010. Tilsvarende endring vil gjelde for bareboat-leien for de to skip som er finansiert via Kystruten KS og KirBerg Shipping KS, skriver Hurtigruten i meldingen.

Samtlige deltagere i den rettede emisjonen har akseptert den avtalte endringen i cash sweep-ordningen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere