Gå til sidens hovedinnhold

Hurtigrutesmell for sparebank

Sparebank 1 Nord-Norge forverret resultatet med over 200 millioner kroner.

SpareBank 1 Nord-Norge presenterte i dag regnskapet for 2008.

NA24 - din næringslivsavis

Tallene for fjerde kvartal viser at banken har måttet bokføre et stort tap på aksjer, i all hovedsak på Hurtigruten. Aksjetapet ble til slutt på 195 millioner kroner - for årets tre siste måneder alene.

Store tap
Dermed må bankkonsernet tåle en halvering av resultatet, fra 208 millioner i fjerde kvartal 2007 til 99 millioner i fjerde kvartal 2008. I tillegg til store tap på aksjer, bokfører banken også markant større tap på utlån. Tapene i fjerde kvartal endte på 114 millioner kroner, nesten 100 millioner mer enn samme periode året før.

For året som helhet endte det med et overskudd på 348 millioner kroner, mot et overskudd på 703 millioner i 2007. Tapene for hele året endte på 183 millioner.

- SpareBank 1 Nord-Norge leverer et godt resultat for 2008, med tanke på de urolighetene finanssektoren er inne i. Vi har god underliggende bankdrift, og kan slå fast at vår bank er solid og med tilfredsstillende likviditet, sier adm. dir. Hans Olav Karde i SpareBank 1 Nord-Norge i en pressemelding.

- Godt rustet
- Det reduserte driftsresultatet er i stor grad påvirket av resultatføring av tap på verdipapirer som følge av finanskrisen, både i egen portefølje og gjennom redusert resultatandel fra SpareBank 1 Gruppen, samt økte tapsavsetninger, forklarer Karde.

Banken mener at den står godt rustet, også for de tøffe tidene som står foran norsk økonomi. Det er foreslått at banken skal betale 3 kroner i utbytte per grunnfondsbevis.

- SpareBank 1 Nord-Norge er en solid og robust bank også i tider med finansuro. Vi har en tilfredsstillende likviditetssituasjon, og har derfor bare i begrenset grad benyttet oss av myndighetenes ordning med bytte av obligasjoner med fortrinnsrett mot statspapirer. Vi tar likevel høyde for at vi vil delta i ordningen i 2009, avslutter adm. dir. Hans Olav Karde.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar