NA24.no

Husholdningenes forbruk falt

Sist oppdatert:
Forbruket i USA falt mer enn ventet i forrige måned.

I desember i fjor falt husholdningenes inntekter med 0,2 prosent, mens forbruket falt med 1 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

Økonomene ventet ifølge Dow Jones Newswires at forbruksindeksen ville falle med 0,8 prosent, mens inntektene var ventet å falle med 0,4 prosent.

Det viser seg også at forbruket falt mer enn tdiligere informasjon har fortalt i november. Reviderte fall viser at husholdningenes forbruk falt med 0,4 prosent, mot tidligere statistikk på 0,2 prosent.

Kjerneprisindeksen PCE var uendret på måneden, som ventet, mens hovedindeksen PCE falt med 0,5 prosent. Det var ventet en vekst på 1,7 prosent. .


Private income/spending - USA


Husholdningens inntekter omfatter alle inntektskilder som husholdningene kan anvende til forbruk eller sparing, og baserer seg på en spørreundersøkelse foretatt av det amerikanske handelsdepartementet.

Lønn er den viktigste. Denne kilden vil man allerede ha et bilde av fra sysselsettingsrapporter. Andre inntektskilder er blant annet leieinntekter, renter, utbytte, sosialstøtte og trygd.

Husholdningenes inntekter er en indikator for etterspørselen, men man må også se på forbrukstallet. For psykologiske faktorer kan føre til at husholdningene begrenser forbruket selv om ikke inntektene faller.

Det beregnes også en inflasjonmål i forbindelse med husholdningstallene, kjerneprisindeksen PCE.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere