NA24.no

Hva gir man en diktator?

HURRA FOR MEG: Robert Mugabe er ikke redd for å vise at han setter pris på seg selv. Her feirer han sin 83-årsdag med 83-ballonger i 2007.
HURRA FOR MEG: Robert Mugabe er ikke redd for å vise at han setter pris på seg selv. Her feirer han sin 83-årsdag med 83-ballonger i 2007. (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Robert Mugabe fyller 85 - her er hans ubeskjedne ønskeliste.

(LXUS.no) Landet hans ligger nesten i ruiner, men det hindrer ikke Zimbabwes leder Robert Mugabe i å ønske seg en skikkelig bursdagsfest når han fyller 85 år.

LES OGSÅ:

Ekte menn gjør ikke dette
Tidenes rareste presidenthobbyer

Og ifølge Pleasure.dk er Mugabes ønskeliste akkurat så ødsel og opulent som man kan forvente av en diktator som har kjørt sitt land mot økonomisk avgrunn.

- Det er en viktig dag for folket, hvor de kan feire vår store leder og afrikanske helt, sier Mugabes nevø til The Times. Han lover at årets bursdagsfest vil overgå fjorårets, som hadde en prislapp på 8,4 milioner kroner.

Tar for seg

I løpet av de siste dagene har Mugabes parti Zanu PF hentet inn "donasjoner" på 385.000 kroner til Mugabes lille feiring og den uoffisielle ønskelisten, som er blitt lekket til The Times, er sannelig av det kostbare slaget.

Dette er noe av det du kan gi Mugabe for å gjøre ham lykkelig på hans store dag:

- 2000 flasker champage. Må være Moët & Chandon eller 1961 Bollinger.

- 8000 hummer, 100 kilo reker, 4000 porsjoner kaviar, 3000 ender og 8000 esker Ferrero Rocher-sjokolade.

- 16 000 egg, 3000 sjokolade- og vaniljekaker, 4000 pølser av svinekjøtt, 500 kilo ost og 4000 pakker ostekjeks.

Den smakløse maisgrøten som resten av befolkningen har måttet spise i årtier, er ikke ønsket av Mugabe på hans fødselsdagsmeny.

Folket sulter

Arbeidsledigheten i Zimbabwe er på 96 prosent og 7 millioner av landets innbyggere må overleve på internasjonal nødhjelp. Kolera-epidemien herjer og inflasjonen er skyhøy. Kanskje ikke så rart at regjeringen måtte innføre en ti tusen milliarder-seddel i januar i år? Den er imidlertid ikke verdt mer enn 200 kroner.

Men fest skal Mugabe ha, og ifølge Pleasure.dk har party-planleggingen fått vestlige diplomater til å steile.

- Det er simpelthen frastøtende. Det er som om den enten er komplett uvitende om hva som skjer i deres land eller komplett likegyldige, sier en ikke navngitt diplomat.

Har du et tips til LXUS-redaksjonen? Send det hit!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere