NA24.no

Foto: Jarl Fr. Erichsen (Scanpix)

Hvem er rikest i landet her?

Sist oppdatert:
To kranglefanter kappes om førsteplassen på rikinglista. Sjekk hvem som vinner denne gangen.

Kjell Inge Røkke er nå rikest i Norge, ifølge beregninger VG har foretatt. Dermed har han passert Stein Erik Hagen på rikinglisten.

NA24 - din næringslivsavis

Etter sterke resultater i hovedinvesteringene til Røkke, og da særlig Aker Kværner, beregnes formuen til Røkke til 17 milliarder kroner. VG anslår samtidig Hagens investeringer til 16 milliarder kroner. Dermed har Moldemannen passert Rimi-gründeren for første gang på rikinglisten.

NA24 kåret allerede i mai norges rikeste etter at det ble kjent at John Fredriksen hadde gått over til kypriotisk statsborgerskap. Formuene til Norges rikeste menn har imidlertid økt litt siden den gang.

Nå mener VG at verdien av Røkkes aksjer i de forskjellige Aker-selskapene er alene på 16 milliarder kroner. I tillegg til dette verdsettes hytten i Oppdal, eiendommene i Oslo og Røkkes private midler til én milliard kroner av VG. Totalt blir dette altså 17 milliarder kroner.

De to rikingene har hatt en rekke krangler de siste årene.

Om Røkke har Hagen sagt:

- Den typen forretningsmenn er det verste jeg vet og burde forbys i Norge.

Røkke har sagt om Hagen:

- Med de mange utspill om temaer og personer han har hatt, har jeg sluttet å ta ham seriøst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere