*Nettavisen* Økonomi.

Hvem ville valse over Valla?

Hvem var egentlig ute etter hvem i striden mellom Ingunn Yssen og Gerd-Liv Valla? Les NA24s uhøytidelige gjennomgang av konspirasjonsteoriene.

21.01.07 10:28

Mandag hadde Nyhetskanalen premiere. Se den gratis her.

Etter at samtlige norske medier med respekt for seg selv i over en uke har skrevet om konflikten rundt Ingunn Yssen og Gerd-Liv Valla har forslag med forskjellige mer eller mindre seriøse konspirasjonsteorier dukket opp. Her gir NA24 en humoristisk gjennomgang av de mange utrolige ting som har dukket opp av teorier.

Bare les her:

- Den mest åpenbare teorien er at Jens Stoltenberg og Kjetil Try har alliert seg med Ingunn Yssen for å få Gerd-Liv Valla fjernet. Try skal ha funnet tid til "oppdraget" innimellom jobben med å skape prisverdig reklame for papp-pizza.

- Hydro-sjef Eivind Reiten har gitt Ingunn Yssen lovnad om fet kontrakt og toppjobb i det nye Hydroil dersom hun klarer å overdøve, temme og stoppe debatten om nytt navn på det nye konsernet og få Reiten som styreleder. Hun har klart å legge lokk på denne debatten, så dette lover godt for Yssens fremtidige karriere.

- Det viser seg at Yssen og Valla har hatt et temmelig hett forhold. Og Valla er faktisk faren til Yssens barn. Det startet romantisk mellom sjefen og sekretæren og endte med forsmådd kjærlighet. Det ble skjær i sjøen, omtrent på den tiden Valla brakk ryggen ved Blankvannsbråten. Derfor tas de tidligere turtelduenes skittentøyvask i mediene, men ingen av dem tør å innrømme hva det egentlig handler om.

Samme person

- Faktisk er Yssen og Valla samme person. Man ser det av navnet, begge har doble konsonanter i midten. Man ser det også på fotografier - Yssen er Valla og Valla er Yssen. Se på øyepartiet. De er faktisk litt som Dr. Jekyll og Mr. Hyde - eller også Fr. Yssen og Dr. Valla - eller også Yalla.

- Ellen Stensrud, den mangeårige lederen av Oslo Jern- og Metall, skal ha vært overmåte skuffet over at hun ikke ble LOs første kvinnelige leder. I Ingunn Yssen så Ellen sin store sjanse. Over diverse kaffekopper i Folkets Hus skal Stensrud ha satt Yssen opp mot LOs mektige sjef. Allerede før bobla sprakk, allierte Stensrud seg med sine gamle venner i "Jern og Met.". Dette er forklaringen på at den noe oppskrytte "LO-opposisjonen" på et tidspunkt gikk ut og ga sin støtte til LO-lederen i den opprivende personstriden.

Muslimsk opprør

- Rådende krefter i den muslimske befolkningen skal ha sett seg lei på at landets største fagorganisasjon har en leder med et navn som ligner litt for mye på Allah. Etter et hemmelig møte mellom flere imamer i moskeen på Tøyen, ble det lagt en plan for å fjerne henne. Og hvem var lettere å ty til enn LOs internasjonale sekretær, Ingunn Yssen?

- Bikkja til Yngve Hågensen skal ha blitt fornærmet over at Valla ikke ville hilse på ham under et besøk på hytta i Strømstad. Yngve skuer bare de "hundene" på hårene som han finner nødvendig. Og skjønte at hans skepsis mot Valla var riktig den gang hun ble valgt til hans etterfølger. Ingen kjenner LOs tause korridorer bedre enn Yngve...

Stadig forvirret?

Ikke etter neste episode i dramaet Yssen mot Valla - og vice versa!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag