NA24.no

Hver melkebonde kan få bonus på mer enn 65.000 kroner


Bønder demonstrerer foran Stortinget i forbindelse med jordbruksoppgjøret i 2014.
Bønder demonstrerer foran Stortinget i forbindelse med jordbruksoppgjøret i 2014. Foto: Heidi Schei Lilleås
Oslo (NTB): Bondeeide Tine går så det griner og har allerede tjent mer penger enn i hele fjor. Da ble det bonusfest, og i år kan det bli ny utbetalingsrekord.

Etter ni måneder har driften gått med nesten 1,4 milliarder kroner i overskudd. Det er mer enn meierigiganten tjente i hele fjor, og da fikk hver bonde i snitt 65.000 kroner i bonus. Ledelsen vil likevel ikke forskuttere årets utbetaling, men de utelukker ikke ny rekord, skriver Nationen.

– Det er ikke behandlet, men det ligger godt an. Vi har tre måneder igjen, men slik det ligger an, forventer vi et bedre resultat enn i fjor, sier økonomidirektør Jørn Spakrud.

I fjor betalte Tine ut 623 millioner kroner eller 43 øre per liter melk. Et solid hopp fra 26 øre literen i de foregående årene. Hvor mye ekstra bøndene får for 2015-melken blir først avgjort når resultatet er klart i februar. Mens antall bønder krymper, stiger bonusen per bonde, og avisen mener den kan overstige 100.000 kroner.

Styreleder Trond Reierstad i Tine er godt fornøyd så langt, men vil ikke være med på talleken.

– Først må vi lande årets resultat, så kan vi ta den diskusjonen. Vi jobber for et best mulig resultat også i fjerde kvartal. Hvis vi lykkes, vil det gjenspeiles i etterbetalingen til bøndene. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere