NA24.no

Hvert tredje fly i trafikk

158 av 440 flygninger er i rute etter at de tidligere kabinansatte fra Braathens aksepterte en avtale med ledelsen.

De 28.000 passasjerene som er rammet av konflikten mellom kabinpersonalet i SAS Braathens, kan fortsatt forvente at et av tre fly er tilbake i trafikk etter at halve kabinstaben kom til enighet med SAS Braathens-ledelsen torsdag ettermiddag.

- Jeg er glad vi kom et stykke på vei, sier informasjonssjef Siv Meisingseth i SAS Braathens.

Til Nord Norge funker best
Det blir en treg avvikling, men flygningene fra Vestlandet til Nord-Norge kommer raskest i drift.

- Vi greier å fly en tredel av våre flygninger, det vil si at vi greier fly 158 av 440 flygninger. Dette gjelder stort sett fra Vestlandet, sier flygesjef Håvard Vestgren i SAS Braathens.

Han sier at det i all hovedsak vil være ruter ut fra Stavanger, Bergen og Ålesund til Nord-Norge, samt returflyvninger, som vil gå som normalt.

- Våre Fokker 50-maskiner flyr straks som normalt. Det er også noen få flygninger fra Gardermoen sørover i Europa som er tilbake, og i tillegg Svalbard, sier han til NA24.

Han presiserer at dette blir trafikkbildet de neste dagene, etter at SAS Braathens Kabinforening (SBK) inngikk en toårig tariffavtale torsdag. Det betyr i praksis at halvparten av kabinpersonalet er tilbake på jobb.

Passasjerer blir oppfordret til å ta kontakt med billettkontorer for ombooking av billetter. Det er også satt inn ekstra bemanning for å ta unna køene med rammede flypassasjerer.

50 prosent enighet
Fagforeningsleder Terje Nilsen i SBK er fornøyd med at halvparten av kabinpersonalet er tilbake på jobb.

- Vi har vært nær en løsning hele tiden vi, og ser på oss selv om løsningsorienterte i denne konflikten. Vi så det som vår plikt å ikke gå til konflikt, sier Terje Nilsen.

Han sier videre at det er trist at Norsk Kabinforening (NKF), som organiserer de tidligere SAS ansatte, ikke har kommet til enighet. Han presiserer at han har respekt for det de har gjort.

- SBK hadde krav om lik lønn, og ikke nedgang. En forutsigbar hverdag for de ansatte var viktig, og at vi skal jobbe til avtalte faste tider i selskapet. Vi har fått igjennom de fleste viktige kravene, og er fornøyd med det, sier Nilsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere