*Nettavisen* Økonomi.

Hvileskjær på Wall Street etter fem dagers oppgang

FINANSSENTRUM: Etter fem handelsdager på rad med oppgang peker pilene mot en svakere start på USA-børsene tirsdag. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Mindre futt for Pepsi, USAs handelsunderskudd eser ut.

06.10.15 15:32

Etter fem handelsdager på rad med oppgang pekte pilene mot en svakere start på USA-børsene tirsdag.

I åpningshandelen er Dow Jones-indeksen ned 0,1 prosent, S&P 500 faller 0,2 prosent og Nasdaq er ned 0,2 prosent.

Etter svake nøkkeltall, deriblant fredagens skuffende jobbrapport, har forventningene til en renteheving fra den amerikanske sentralbanken i år falt.

Reduserte renteforventninger
Ifølge Bloomberg priser markedet nå inn en sannsynlighet på 35 prosent for en rentehøyning i år, mot en sannsynlighet på 60 prosent ved utgangen av august.

Den siste uken er den brede S&P 500-indeksen opp 5,6 prosent, men fortsatt er indeksen ned nærmere syv prosent siden årets topp etter den kraftige korreksjonen på sensommeren.

- Optimismen drevet av forventninger om en mer gradvis amerikansk politikkinnstramming er vanskelig å opprettholde hvis det er et resultat av svakere vekst i USA, som vil forsterke nedsiderisikoen til global vekst, sier strateg Lee Hardman i Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ til The Wall Street Journal.

Mindre futt for Pepsi
På selskapssiden sparkes resultatsesongen i gang denne uken. Torsdag leverer aluminiumkjempen Alcoa frem kvartalstall og allerede i dag har PepsiCo rapportert resultater.

Snacksvareprodusenten må se nettoresultatet svekkes kraftig av nedskrivninger på virksomheten i Venezuela. I tredje kvartal fikk Pepsico et resultat på 533 millioner dollar, ned fra 2 milliarder dollar i tilsvarende kvartal i fjor. Det justerte resultatet på 1,35 dollar per aksje slår likevel analytikernes forventninger på 1,26 dollar, skriver Marketwatch.

I handelen før børs stiger PepsiCo med 3,8 prosent.

Underskuddet eser ut
Før børs viser ny statistikk at det amerikanske handelsunderskuddet ble større i august. Fra måneden før økte underskuddet på handelsbalansen med 6,5 milliarder dollar til 48,3 milliarder dollar. Det er også svakere enn forventet.

Den største delen av underskuddet stammer fra USAs handel med Kina, hvor det økte med 4,2 milliarder til 32,9 milliarder dollar i august.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag