Hvileskjær på Wall Street

Pilene peker mot en svak start på Wall Street tirsdag.

Pilene peker mot en svak start på Wall Street tirsdag. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Nedgang på USA-børsene.

03.11.15 15:37

Pilene pekte mot en svak start på Wall Street tirsdag, som lå an til å følge utviklingen på børsene i Europa.

I åpningshandelen er Dow Jones-indeksen ned 0,10 prosent, S&P 500 faller 0,24 prosent og Nasdaq er ned 0,19 prosent.

I Europa faller børsene i Frankfurt, London og Paris mellom 0,2 og 0,4 prosent.

- Høye verdsettelser
Etter den kraftige korreksjonen på sensommeren USA-børsene hentet seg inn. Oppgangen har sendt den brede S&P 500 tilbake i pluss for året.

- Vi har høye verdsettelser, men resultatveksten har vært svak. Dette er ikke positive omgivelser for et ytterligere rally, sier aksjestrateg Christian Stocker i UniCredit til The Wall Street Journal.

I selskapenes rapporteringssesong er Facebook og Time Warner blant de mer enn 100 S&P 500-selskapene som leverer kvartalsresultater denne uken, ifølge Bloomberg.

Ifølge beregninger fra FactSet over rapporterte og forventede resultater styrer selskapene mot et resultatfall på 2 prosent for kvartalet.

Venter på viktige jobbtall
På makrosiden kommer nye tall over ordreinngangen til amerikanske vareprodusenter for september i dag, men ukens store begivenheter er statistikk fra arbeidsmarkedet, med den viktigste rapporten på fredag.

En forsmak slippes onsdag i form av den sysselsettingsrapporten fra ADP. Den er ventet å vise at det ble skapt 183.000 nye jobber i privat sektor i oktober, mot 200.000 måneden før.

Den bredere offisielle jobbrapporten fredag ventes å vise en jobbvekst på 179.000 utenom jordbruket forrige måned, opp fra 142.000 i september.

En separat undersøkelse er ventet å vise at arbeidsledighetsraten var stabil på 5,1 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.