*Nettavisen* Økonomi.

Hvileskjær på Wall Street

Amerikanske børser åpner i rolig tempo fredag. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Rolig start på halv dag på USA-børsene.

27.11.15 16:28

Amerikanske børser åpner i rolig tempo fredag.

I åpningshandelen er Dow Jones-indeksen ned 0,2 prosent, S&P 500 er uendret og Nasdaq stiger 0,1 prosent.

Torsdag holdt markedet stengt i anledning Thanksgiving. I dag, på Black Friday, hvor amerikanerne kaster seg over gode tilbud i butikkene, stenger børsene tidlig.

I andre regioner er aksjene i Europa lite endret, mens Asia ble preget av et nytt kraftig børsfall i Kina. Børsraset tilskrives kinesiske myndigheters gransking av tre store meglerhus, samt et fall i inntjeningen til industrien.

- Det er et problem for det kinesiske markedet, men jeg mener det mer eller mindre er en gamblers marked. Det har liten tilknytning til store utviklede markeder, sier strateg Christian Stocker i UniCredit, til The Wall Street Journal.

I oljemarkedet faller prisene, med den amerikanske lettoljen ned 2,2 prosent til 42,1 dollar per fat. I neste uke møtes medlemslandene i OPEC i Wien, ganske nøyaktig ett år etter at avgjørelsen om å heller forsvare markedsandeler enn kutte i produksjonen sendte oljeprisene i kjelleren.

I neste uke er det også klart for rentemøte i den europeiske sentralbanken, hvor ventes at sentralbanksjef Mario Draghi vil annonsere nye lettelser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag