NA24.no

Hvileskjær på Wall Street


FINANSSENTRUM: Pilene pekte mot en svak start på Wall Street torsdag, mens investorene venter på sentralbanksignaler og selskapenes rapporteringssesong.
FINANSSENTRUM: Pilene pekte mot en svak start på Wall Street torsdag, mens investorene venter på sentralbanksignaler og selskapenes rapporteringssesong. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
USA-børsene faller fra start torsdag.

Pilene pekte mot en svak start på Wall Street torsdag, mens investorene venter på sentralbanksignaler og selskapenes rapporteringssesong.

I åpningshandelen faller Dow Jones-indeksen 0,3 prosent, S&P 500 er ned 0,3 prosent og Nasdaq faller 0,4 prosent.

Den brede S&P 500-indeksen har steget seks av de siste syv dagene og dermed hentet inn deler av den kraftige nedturen på sensommeren.

Til The Wall Street Journal sier porteføljeforvalter Jeroen Blokland at markedene tar en pust i bakken etter innhentingen.

Spår laber resultatsesong
I kveld etter stengetid på børsene slipper aluminiumsprodusenten og Alcoa resultater for tredje kvartal, noe som markerer en uoffisiell start på selskapenes resultatsesong.

- Vi har beveget oss opp og nå venter vi på hva som kommer fra selskapssiden. Det er et svært volatilt marked for tiden uten noen varige trender, sier strateg Heinz-Gerd Sonnenschein i Deutsche Postbank til Bloomberg.

Fra analytikerhold er det ikke ventet noe fyrverkeri fra selskapene i tredje kvartal. Ifølge nyhetsbyrået venter analytikerne at S&P 500-selskapenes inntjening falt med 6,9 prosent i tredje kvartal.

For Alcoas del er det ifølge FactSet-estimater ventet at inntektene falt til 5,65 milliarder dollar fra 6,24 milliarder i tilsvarende kvartal i fjor, mens resultatet per aksje er ventet å bli mer enn halvert, skriver Marketwatch.

Rentereferat
Investorene vil også granske referatet fra den amerikanske sentralbankens seneste rentemøte, et møte som endte med at Federal Reserve holdt renten uendret på null.

Før børs viser den ukentlige statistikken over antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd en nedgang på 13.000 søkere til 263.000 i forrige uke, et signal om at bedringen i arbeidsmarkedet fortsetter.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere