NA24.no

Hvileskjær på Wall Street

Sist oppdatert:
En stille og rolig børsdag endte med blandete og nesten uendrete indekser.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Etter tre dager med sammenhengende opptur konsoliderte isteden investorene gårsdagens gevinst, og en sterk oljepris blandet med gårsdagen katastrofemelding fra Motorola førte til at det ble lite endring.

NA24 - din næringslivsavis

Sentralbanksjef Ben Bernanke sendte Wall Street til et lite rally onsdag. Fed holdt sitt avsluttet sitt rentemøte der det ble klart at renten forble uendret. Dette var ventet i markedet. Likevel har Bernanke & Co forandret holdningene og Wall Street tolket det som om at det kan gå mot en rentenedgang i USA.

Teknologiaksjene ble svekket av Motorolas advarsel til markedet. Mobilprodusenten sier at resultatet for første kvartal vil vise et tap etter ytterligere nedgang i omsetningen. Dette ble ikke tatt godt i mot av markedet som sendte aksjen ned over 6 prosent. Det har tidligere vært spekulert i at Motorola ville kjøpe Palm, men mange anser nå denne muligheten som mindre sannsynlig og Palm ble sendt ned med nesten ni prosent.

Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd falt i forrige uke med 4.000 til til 316.000. Ifølge Bloomberg News ventet økonomene at antallet førstegangssøkere til ledighetstrygd ville stige til 322.000.

Tilsvarende tall for uke 10 er blitt revidert til 320.000 fra 318.000.Antallet videreførte ledige falt med 69.000 til 2.501.000 i uke 10.

Når gulvhandelen stengte på råvarebørsen i New York hadde frontkontrakten på WTI-oljen steget med 2,09 dollar, eller 3,5 prosent til 61,70 dollar fatet.

Geopolitisk uro kom igjen på agendaen etter et attentatforsøk like ved FNs nye generalsekretær. FNs generalsekretær Ban ki-Moon holdt en tale i Irak da området han var i ble utsatt for et rakettangrep. I tillegg har flere senatorer i USA indikert at de kan støtte en tøffere tone mot Iran gjennom å vedta nye sanksjoner.

Oljelagrene i USA opplevde et større trekk enn ventet i forrige uke. Råoljelagrene ble fylt opp, mens de viktige bensin- og destillatlagrene fikk et langt større trekk enn ventet. I forkant av den forestående kjøresesongen er dette godt nytt for oljemarkedet.

Dagens nøkkeltall:
Dow 12.461,14 +0,11%

Nasdaq 2.451,74 -0,17%

S&P 500 1.434,54 -0,03%

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere