NA24.no

Hvitvaskingsdømt nordmenn hjemme fra Brasil

Arvid Birkeland, som to ganger er dømt for hvitvasking av penger i Brasil, kom torsdag til Norge. Han mener Økokrim kan bidra til å løse saken mot ham.

Birkeland ble pågrepet i Brasil i 2007 og er dømt i to ulike rettsinstanser. I juli 2012 ble han dømt til 11 års fengsel. NRK beskriver årene siden pågripelsen som en unntakstilstand for Birkeland og hans brasilianske familie.

– Det er livet og framtida for meg og familien min som står på spill. Økokrim kan gjøre noe for å løse denne saken, og derfor må jeg forsøke å møte dem ansikt til ansikt, sier Birkeland. Dokumenter fra Norge som han mener kan renvaske ham har forsvunnet underveis, blitt feilsendt, ikke oversatt til portugisisk eller ignorert av brasilianske rettsinstanser, hevder Birkeland.

– Nå virker det som det har stoppet opp et sted i det brasilianske byråkratiet. Jeg har anket dommen, men aner ingenting om hva utfallet blir og når det skjer, sier Birkeland. Han håper å få møte Økokrim og at de kan gi en skriftlig bekreftelse på at pengene han investerte i en restaurant og en leilighet i Brasil ikke stammer fra kriminell virksomhet.

NRK klarte ikke å få kontakt med Økokrim for en kommentar torsdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere