*Nettavisen* Økonomi.

Hvitvin som sier seks

Foto: (Vinmonopolet)

Frisk fransk og sørafrikansk hvitvin.

02.07.10 13:30

(SIDE2): I sommerens vinslipp er det mye spennende og godt.

Lørdag 3. juli slippes alle godbitene, og blant dem er det to hvitvin Side2 falt pladask for. Sør-Afrika har vært hovedfokus denne gangen, og det er da også en hvitvin fra Coastal regionen som er med i vår vin-til-helgeforslag, samt en fransk fra Muscadet.

Les også:Vinnyheter til under 100-lappen
Les mer her:To nydelige sprudlenyheter

Bernard Series Hand-Picked Viognier 2009, Coastal Region, Sør-Afrika
(# 80582, kr 180) Poeng: 86

Lys strågul på farge. Frisk aroma blomster, sitrus og hint av urter. Nydelig frisk, fruktig og litt søtlig på smak. Fyldig og god matvin til sjømat eller lett grillmat. Også god som kosevin!

Coastal regionen er det eldste vinområde i Sør-Afrika og ligger helt ved kysten sørvest for Cape Town. Denne vinen er laget på den klassiske Viognierdruen fra Rhônedalen - en druetype som nyter de gode geografiske og varme klimatiske forholdene. Denne hvitvinen er utvilsomt vellykket resultat.

Dom. Du Haut Bourg Signature Muscadet Côtes de Grandlieu 2005, Frankrike
(# 10793, kr 169) Poeng: 86

Strågul på farge. Frisk og nydelig aroma av sitrus, eple og mineral - herlig sjø! God ettersmak, frisk, saftig og fylde. Nydelig, delikat syre. Laget på druen Melon de Bourgogne for å skape muscadet-vinen fra regionen med samme navn. Vingården ligger for øvrig i landsbyen Bouaye ved Loireelven.

En lekker drikkevin, perfekt til sjømat som kamskjell eller sprellferske reker. Muscadet-hvitvin blir gjerne også kalt den perfekte hvitvin til østers - bon apetitt!

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.