*Nettavisen* Økonomi.

Hvor er Norge på denne rankingen?

Foto: Faksimile (Pearson)

Finnene inntar førsteplassen, og Sør-Korea er nummer to.

28.11.12 12:25

OSLO (Nettavisen): Det norske utdanningssystemet plasserer seg midt på treet og er rangert som 26. best i verden på en fersk oversikt fra selskapet Pearson.

Se hele oversikten her

Finnene først
Finland kommer på førsteplass og Sør-Korea på andreplass på rangeringen, som baserer seg på internasjonale testresultater og data som avgangsresultater fra årene 2006 til 2010. Og på plassene under der igjen finner du flere land i Asia; Hong Kong, Japan og Singapore.

Michael Barber ved Pearsons utdanningsavdeling sier det som er typisk for landene som topper listen er at læreryrket har høy status og at de har en god utdanningskultur, skriver BBC News.

Klikk på bildet for å forstørre.

Over snittet på rankingen finner vi land som Nederland, New Zealand, Canada, Irland og Danmark, mens USA, Tyskland og Frankrike plasserer seg sånn midt på treet sammen med Norge og Sverige.

Svenskene slår oss
Svenskene plasserer seg forøvrig noen plasser foran Norge med sin 21. plass.

Bunnplasseringen er det Mexico, Brasil og Indonesia som tar.

Reagerer på mattekunnskapene
For kort tid siden kom det fram at strykprosenten i matte hos norske lærerstudenter er svært høy. I Oslo strøk annenhver lærerstudent ved Høgskolen i Oslo og Akershus på eksamen i mai, og også ellers i landet stryker svært mange studenter.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) reagerte kraftig på mattekunnskapene til norske lærerstudenter.

- Vi er i en situasjon som ikke er akseptabel. Vi må forsikre oss om at den opplæringen som studentene får på lærerutdanningen, gjør at vi får trygge, kompetente og gode mattelærer i skolen, uttalte Halvorsen.

Hun sa videre at hun vil ha et møte mellom Matematikksenteret (Nasjonalt senter for matematikk i opplæringen), dekaner og fagmiljøene ved lærerutdanningene, samt studentene for å diskutere strakstiltak.

Relevant leder: Oslo banker resten

LES OGSÅ SAKENE:

MEST LEST PÅ NETTAVISEN:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.