NA24.no

Hvordan leve med drittsekken

Sist oppdatert:
De fleste arbeidsplasser har en drittsekk. Her er tips på hvordan man kan leve med problemet.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Flere undersøkelser viser at veldig mange arbeidstakere sliter med mennesker de jobber sammen med. Mange bestemmer seg for å slutte i jobben som en følge av dette, men for mange er ikke dette en mulighet. Årsaker til det kan være de verken har den økonomiske friheten til å ta seg råd til å lete etter ny jobb eller at de føler at jobben med unntak av bøllen er veldig tilfredsstillende.

NA24 - din næringslivsavis

For dem som ikke kan rømme kommer professor Robert Sutton ved Stanford University, forfatter av boken med den fengende tittelen «The No A%$hole Rule: Building a Civilized Workplace and Surviving One That Isn't», med noen råd, ifølge Marketwatch.

Nummer en er å ikke skylde på deg selv. Dersom du er offer for en tyrann på arbeidsplassen er det lett å skylde på seg selv og føle seg hjelpeløs. Men å falle i denne negative fellen kan gå ut over både helsen og selvtilliten din. I stedet anbefaler Sutton at du skal påminne deg selv om at du er en god person fanget i en dårlig situasjon.

Nummer to er å håpe på det beste, men å være realistisk. Du kan tro at det å fokusere på det positive holder deg gående, men det er grenser. Når du blir utsatt for ondsinnede mennesker over lengre perioder, kan udelt positivisme bli farlig for både tankegangen og selvtilliten, skriver Sutton, ifølge Marketwatch.

Nummer tre er å finne et trygt sted. Det er viktig å dele følelsene sine med kolleger med lik tankebane. Åpen kommunikasjon og gjensidig støtte kan hjelpe til å lage beskyttelse mot stress. Men husk: Følelser er smittsomme og bitterhet fører ofte til mer bitterhet, så pass på å ikke klag for mye.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere