NA24.no

SVINDLER MED STIL: Blakk som en kirkerotte? Med disse tipsene er det ingen som trenger å få vite om det.
SVINDLER MED STIL: Blakk som en kirkerotte? Med disse tipsene er det ingen som trenger å få vite om det. (Shutterstock)

Hvordan virke rikere enn du er

Slik faker du rikdom i tøffe tider.

(LXUS.no) Du trenger ikke være administrerende direktør i en milliardbedrift for å se ut som en million. Ingen liker å følge seg som den eneste i Fretex-klær i et rom fullt av Armani, men med enkle triks kan du narre dine omgivelser til å tro at du er rikere enn du faktisk er.

AskMen.com har laget en liste over sleipe triks som vil få deg til å ose penger og sikre deg innpass blant de store gutta. Lykke til med å følge dem, svindler-spire!

Ha praten i orden

Det koster ingenting å holde seg oppdatert, så les finansseksjonen i minst én seriøs avis om dagen. Har du ikke råd til abonnementet, kan du lese aviser gratis på bibliotektet. For ikke å virke som en pengegrisk oppkomling bør du krydre samtalene med temaer som båtliv, gourmetmat og polo. AskMen.com anbefaler at du øver deg på å si følgende setning: "Du vet, noen ganger lurer jeg simpelthen på om det å eie eget helikopter er verdt bryet. Ja ja, jeg får vel komme meg avgårde til øyen min."

Ikke glem detaljene

Det hjelper ikke med skreddersydd dress fra Savile Row om du har dårlig hygiene og gule tenner. God ånde, nyklipte negler og en behagelig kroppslukt er ofte alt som skal til, så ta vare på deg selv!

Kle deg for suksess

Kvalitet er viktigere enn kvantitet, så istedenfor å å bruke mye penger på en rekke billige dresser, er det bedre å investere i én dress av høy kvalitet. Du vil spare penger på det i lengden, og glem ikke at også designerbutikkene har salg i ny og ne. For å være på den sikre siden, sjekk også listen vår over syv plagg alle menn bør ha i skapet.

Bli pengeklypens herre

Mangemillionærer går ikke med en tykk skinnlommebok i baklommen som ødelegger buksene og får rumpa til å se rar ut. Den nye buksetrenden er dessuten for trang til det. Legg bort den klumpete lagringsenheten og sats på en pengeklype i sølv eller gull. Husk at du selvsagt skal ha seddelen med høyest valør ytterst, slik at alle tror du er rikere enn du er.

ULASTELIG ANTRUKKET: Ingen tror at du har lomma full av tusenlapper om du har hull i buksene eller slitte sko.

Ikke glem manerene dine

Rikinger er for veloppdragne til å være uhøflige, så husk å lære av overklassens tidløse takt og tone-standard. Det er slett ikke vanskelig heller - husk å si vær så snill og takk, og behandle andre med respekt. Har du glemt hvordan du skal oppføre deg? Sjekk listen over tingene ekte menn aldri gjør!

Vær diskret

Du trenger ikke briske deg med alt du har - ingen liker en spradebasse. De eneste gangene du skal snakke om kroner og øre er om du diskuterer aksjemarkedet - din personlige økonomi holder du for deg selv. Dette innebærer ifølge AskMen.com også å overse prislapper og ikke klager over prisen på et kvalitetsprodukt.

Og nå til triksene som er litt på kanten og kun må utøves på eget ansvar...

Skaff deg en tittel

Ofte kan man høre på navnet at folk har penger, og treffer du en Preben eller Herman går neppe tankene til sosialkontoret eller opphørssalg hos Nille. Er det flere enn 50 andre i telefonkatalogen som heter det samme som deg, er det virkelig på tide å sprite opp det gamle økenavnet. Ett alternativ kan være å legge til titler som "sir" før navnet eller et romertall etter navnet. Jålete mellomnavn kan også gjøre susen. Hva lyder vel egentlig mest imponerende av Jan Johansen og J. Maximillian Johansen III?

Pynt på fortiden din

Hvorfor nøye seg med hvite løgner når du kan lyve på deg en helt annen identitet? Skryt på deg snobbete favoritthobbyer, jålete favorittferiesteder og til og med en fransk hunderase ingen har hørt om. Hvis det ikke er nok, kan du også dikte opp noen skotske forfedre med blått blod i årene og tippoldeforeldre som stod i sentrum for historiske begivenheter.

Lær deg å henge på de rette stedene

Selv om du ikke har råd til å bo på et fancy hotell, betyr ikke det at du ikke kan drive dank i lobbyen. Ved å surre rundt i luksushotellenes fellesområder tror folk at du bor der, og mennesker er alltid mer hyggelige mot sine egne.

Gå med kopier

En Rolex-klokke er alltid imponerende, men ikke alle har råd til en diamantbesatt variant til flere hundre tusen kroner. En fake Rolex er langt mer budsjettvennlig, og her kan du se hvordan du ser forskjell på en ekte og en fake Rolex. Og hvorfor bare stoppe med klokken? Det er tusener å spare på å satse på uekte vare.

Lykke til med eksperimentet - men husk at vi i LXUS ikke er ansvarlige om du velger å prøve deg på disse svindlertriksene!

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere