*Nettavisen* Økonomi.

Hvorfor skal «alt» være på engelsk?

Gutta fikk nok av engelske bruksanvisninger og etablerte bloggen Kreativtstudio.no. Nå er de blant Norges mest populære bloggere.

23.02.10 13:31

I november 2009 startet Ronnie Aarebrot og Kenneth Vassbakk opp bloggen Kreativtstudio.no. Den skulle senere vise seg å klatre raskt opp som en av de mest leste bloggene på Blogglisten.no, på topplisten over norske blogger.

For deg som ønsker å lære noe nytt
Det er Ronnie Aarebrot og Kenneth Vassbakk som først og fremst drifter, utvikler og stadig jobber for at bloggen skal få et mer rikt og solid innhold. Men de har også åpnet for at andre personer kan poste sine guider på bloggen.

Ronnie Aarebrot er en av de største brikkene til Kreativtstudio.no og har alltid vært hjernen bak bloggen. Sammen med Kenneth Vassbakk formidler han sin store interesse for web, design og utvikling på bloggen som raskt kan bli en favoritt for folk som ønsker og lære noe nytt.

Kenneth har jobbet med utvikling av nettsider, bilderedigering og tegning i flere år, dermed går mye av dagen med til dette.

Hvordan kom dere opp med ideen om å opprette en blogg?

– Det var meg som syntes at det burde være flere tutorials og guider om photoshop, programmering og lignende. Hvorfor skal «alt» være på engelsk? Vi ville prøve noe nytt. Derfor kom jeg på ideen om å starte en blogg der vi lærer andre photoshop, programmering og annet på norsk, sier Ronnie Aarebrot til Nettavisen.

Hva ønsker dere å oppnå med bloggen?

– Vi håper selvfølgelig at bloggen vil gi noen kroner i kassa på sikt, selv om det ikke er noen garanti for dette. Ser vi bort fra dette syntes vi det er utrolig gøy å se at andre setter pris på arbeidet vi gjør. Bloggen vår har jo eksplodert siden desember og vi har fått kjempe gode tilbakemeldinger, noe vi setter veldig stor pris på, sier han.

Bloggen handler om å videreformidle kunnskap innen programmering og design. Vi ønsker å se flere programmere og at flere skal ta i bruk verktøy som Photoshop, Gimp og lignende programmer.

Hvordan har dere klart å bygge opp bloggen til å bli en av Norges mest leste på så kort tid?

– Noe vi har lagt merke til er at folk som for eksempel går medier og kommunikasjon sprer ordet i klasserommet. Folk snakker om «norske guider» og hvor enkelt det er. Samtidig så har vi vært taktiske og målbevisste når det gjelder innholdet på bloggen. Vi har gode planer, lytter til alle tilbakemeldingene vi får og prøver å levere så godt vi kan, sier Aarebrot.

Besøk Kreativtstudio.no her.

Vis fram bloggen din!
Å havne på toppen av Blogglisten.no er kanskje ingen enkel sak og det ligger ofte mye slit og hardt arbeid bak. Du kommer kanskje ikke unna hardt arbeid, men ved hjelp vår nye tjeneste Side2blogg.no får du sjansen til å stikke deg fram i mengden helt uavhengig av hvor mye trafikk du har på bloggen din, her er det kun innholdet som gjelder.

I tillegg kan du «skrike ut» din blogg med Bloggshout og dermed få opp bloggen din på Side2, Blogglisten, Side2blogg, Ida Wulffs blogg og Nettenestea.com.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.