NA24.no

Høy pris for liten danser

UNIK: "Petite danseuse de quatorze ans" er den eneste av Degas' sklpturer som ble stilt ut mens han fortsatt var i live.
UNIK: "Petite danseuse de quatorze ans" er den eneste av Degas' sklpturer som ble stilt ut mens han fortsatt var i live. (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Prisrekord hos Sotheby's.

(LXUS.no) At finanskrisen ikke har tatt knekken på kunstmarkedet ennå, ble bevist da en ikonisk skulptur av Edgar Degas gikk under hammeren hos Sotheby's denne uken.

LES OGSÅ:

Amerikansk ikon blir italiensk

"Petite danseuse de quatorze ans" (liten danserinne på fjorten år) er en av svært få Degas-skulpturer eid av private samlere, og var ventet å bringe inn mellom 90 og 120 millioner kroner. Den endelige kjøpesummen ble imidlertid 133 millioner kroner - noe som er 80 millioner kroner mer enn det selgeren ga for kunstverket i 2004, og prisrekord på en Degas-skulptur.

Fet gevinst for fotballboss

Selgeren var ingen ringere enn formannen i Reading Football Club, Sir John Madejski, og etter harde budrunder mellom tre potensielle kjøpere var det til slutt en asiatisk samler som la inn vinnerbudet.

Skulpturen av dansestudenten Marie van Goethem er omtrent en meter høy og ble stilt ut første gang i 1881. "Petite danseuse de quatorze ans" er det eneste av Degas verker som ble stilt ut mens han fortsatt var i live.

Har du et tips til LXUS-redaksjonen? Send det hit!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere