Omsetningen var på 38,8 milliarder kroner i fjerde kvartal, mot 21,3 milliarder i samme kvartal året før. På forhånd var det ventet en omsetning på 37,3 milliarder kroner, ifølge TDN Finans.

Norsk Den vanvittige oppgangen på hele åtti prosent for giganten skyldes oppkjøpet av Sapa, samt høyere priser.

- Jeg er glad for de gode resultatene både for året og kvartalet, positivt påvirket av høyere aluminium- og aluminapriser. Jeg er også glad for å se at forbedringsprogrammet Bedre er i rute mot målet om 3,0 milliarder kroner i 2019, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i en melding.

Dobling

Hydros underliggende resultat før finansposter og skatt økte til 3,55 milliarder kroner i fjerde kvartal 2017. Det er nesten en dobling fra året før, men likevel svakere enn ventet.

Ifølge TDN Finans ventet analytikerne at selskapet ville oppnå et underliggende driftsresultat på 3,79 milliarder kroner i fjerde kvartal.

Hydros styre foreslår dessuten å utbetale et utbytte på 1,75 kroner per aksje for 2017, noe som ifølge Hydro reflekterer selskapets solide driftsresultater i 2017 og en sterk finansiell posisjon. Dette er en økning fra en utbetaling på 1,25 kroner per aksje i 2016, som fortsatt anses som et minimumsnivå, og også betraktelig høyere enn markedets forventninger, som var 1,48 kroner.

Analytikerne er uansett fornøyd med det Hydro legger frem. Etter å ha sendt aksjen opp fire prosent fra start, besinner markedet seg noe ut på dagen. Hydro-aksjen er opp 0,5 prosent ved lunjstider.

Norsk Hydro har den norske stat som største eier med en eierandel på 34,3 prosent.

Overtok Sapa

I løpet av fjoråret ble dessuten Sapa overtatt av Hydro.

Les også: Hydro overtar Sapa

- 2017 markerer et nytt kapittel i Hydros historie. Etter Sapa-oppkjøpet er Hydro det ledende integrerte aluminiumsselskapet, med 35 000 ansatte i 40 land og 30 000 kunder globalt, sier Brandtzæg.

Øker utbytte

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her