NA24.no

Hydro fant olje

scarabeo 6, oljeplattform, plattform, hydro, storm, nordsjøen, bølger
scarabeo 6, oljeplattform, plattform, hydro, storm, nordsjøen, bølger
Sist oppdatert:
Norsk Hydro har gjort et mindre oljefunn nær Framfeltet i Nordsjøen.

Norsk Hydro Produksjon AS, operatør for utvinningstillatelse 090, har avsluttet boringen av undersøkelsesbrønn 35/11-15 S med sidesteget 35/11-15 ST5 i Nordsjøen, melder Oljedirektoratet mandag morgen.

NA24 - din næringslivsavis

Brønnene påviste et mindre oljefunn. Hovedbrønnen inneholdt også noe gass. Brønnene ble ikke produksjonstestet, men det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking.

Målet for brønnene var å undersøke potensialet for olje og gass i et prospekt kalt H-Nord, nær Framfeltet i Nordsjøen.

Rettighetshaverne vil vurdere å produsere funnet med tilknytning til en av installasjonene i Fram-området. Brønnen blir nå permanent plugget og forlatt.

Det er nå boret 14 letebrønner i utvinningstillatelse 090. Undersøkelsesbrønnene ble boret til totalt dyp på henholdsvis 3177 meter og 2961 meter TVD under havoverflaten og ble avsluttet i bergarter av øvre jura alder.

Brønnene ble boret av den halvt nedsenkbare boreinnretningen Transocean Winner på 363 meters vanndyp. Transocean Winner vil nå fortsette med boring av en letebrønn i utvinningstillatelse 107 ved Njordfeltet på Haltenbanken, også operert av Norsk Hydro Produksjon AS.

Hydro og Statoil har henholdsvis 25 og 20 prosent i brønnen. De andre eierne er ExxonMobil, Idemitsu Petroleum og Gaz de France.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere