NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
(Scanpix)

Hydro får juling på børsen

Sist oppdatert:
Norsk Hydro får unngjelde etter at konsernsjef Eivind Reiten svikter forventningene.

Oslo Børs innledet tirsdag med å falle rett fra start, men har etter få minutter hentet seg inn igjen. Hovedindeksen løftes 0,06 prosent til 423,46 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Sviktende aluminiumspriser sender Hydro rett ned på Oslo Børs. Forventningene var skrudd opp i forkant av dagens resultatfremleggelse, men analytikerne bommet kraftig på sine estimater. Aksjemarkedet misliker sterkt skuffelsene og sender aksjekursen ned 6,04 prosent til 70 kroner.

I løpet av få minutter er markedsverdien til Hydro redusert med 5,6 milliarder kroner til 87,3 milliarder kroner.

Se Hydro-Reiten forklare de skuffende tallene nederst i saken.

Lavere utbytte fra Hydro
Den realiserte aluminiumsprisen Hydro oppnådde i fjerde kvartal havnet på 2.447 dollar per tonn og sammen med et svakere markedet sørget det for store skuffelser fra Hydro. Forventningene lå på en realisert aluminiumspris på 2.455 dollar per tonn. Resultat før skatt viser et overskudd på 468 millioner kroner fra den videreførte virksomheten. Selv om det er en forbedring fra minus 368 millioner kroner i tilsvarende periode året før er det langt unna forventningene til analytikerne. Ifølge estimater innhentet av SME Direkt på vegne av TDN Finans ventet analytikerne at Hydro ville legge frem et resultat før skatt på 2.097 millioner kroner.

I tillegg kommer Hydro til å betale mindre tilbake til aksjonærene. Aluminiumsselskapet foreslår et utbytte som ligger langt unna forventningene. For 2007 ønsker de å betale et utbytte på 5 kroner per aksje til sine aksjonærer. Analytikerne hadde ventet 10,07 kroner per aksje, mens Hydro vil bøte på noe ved å kjøpe tilbake egne aksjer for fire milliarder kroner.

Stabil olje
Råoljeprisen holder seg på tilsvarende nivåer som mandag. Aprilkontraktene på et fat nordsjøolje omsettes for 95,25 dollar fatet på råvarebørsen i London. Stengte markeder i USA mandag gjør at det er får signaler for markedet å forholde seg til. Mandagens oppgang kom på spekulasjoner om at OPEC kan komme til å kutte produksjonen for å holde de høye prisene oppe. StatoilHydro stiger 0,64 prosent til 159 kroner.

Yara blir løftet 1,53 prosent til 298,50 kroner etter at meglerhuset Merrill Lynch viser stor kjøpsinteresse for aksjen.

Petroleum Geo-Service stiger 3,61 prosent til 122 kroner etter at Morgan Stanley har hevet anbefalingen til overvekt fra «equalweight».

Seismikkselskapet SeaBird har sendt ut nok et resultatvarsel. Selv om topplinjen vil ligge på nivåene de tidligere har meldt om, vil økte kostnader medføre at driftsresultatet før avskrivninger vil ligge lavere enn tidligere kommunisert. Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) er ventet å ligge på 23 til 24 millioner dollar for fjoråret, mens driftsinntekter vil ligge i området rundt 95 til 96 millioner dollar for 2007. Aksjen faller 5,06 prosent til 16,90 kroner.

Klikk og se Hydrosjef Eivind Reiten forklare de elendige tallene.

217980

Se flere saker fra NA24-TV her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere