NA24.no

Hydro-funn i Mexicogolfen

Like etter at det ble klart at Azar-feltet i Iran vil være lønnsomt, har Hydro funnet olje på den andre siden av jorden.

Hydro melder om et oljefunn på dypvannsfeltet Thunder Bird i Mexicogolfen, hvor Hydro har en 25 prosents andel.

- Dette funnet er en stor oppmuntring for oss. Den videre avgrensingen vil avgjøre hvor stor suksess dette funnet er, sier Jose Nevarez, assisterende direktør for utforsking og utvikling i Hydros forretningsenhet for Mexicogolfen.

Mulighetene for utvikling av oljefunnet er ennå ikke ferdigbehandlet, men det vil sannsynligvis kunne produseres som en undersjøisk tilknytning til en installasjon i nærheten.

Hydro er også involvert i feltet Thunder Hawk i nærheten, og kommer til å lete videre etter olje i andre felt i området.

Det er ikke mer enn et par uker siden at Hydro meldte at statsoljeselskapet i Iran, National Iranian Oil Company (NIOC), har besluttet å erklære oljefeltet Azar i Anaran-blokken vest i Iran for kommersielt. Feltet ble påvist i fjor sommer, og omfattende testing og videre analyser ga lovende resultater. Tilstedeværende volumer er anslått til to milliarder fat olje i reservoarer av karbonatbergarter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere