Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Hydro kutter mer

Foto: (Scanpix)
Sist oppdatert:
Svake markeder tvinger Hydro til å kutte videre i aluminumsproduksjonen.

Hydro har besluttet å ta ut kapasitet tilsvarende en årsproduksjon på 30.000 tonn primæraluminium ved selskapets aluminiumverk i Neuss i Tyskland.

NA24 - din næringslivsavis

Det melder selskapet på sine hjemmesider.

Reduksjonen vil være gjennomført innen utgangen av januar.

Hydros metallverk i Neuss har en årlig kapasitet på 230.000 tonn. En reduksjon på 30.000 tonn i årsproduksjon tilsvarer et kutt på 13 prosent. Metallverket har 650 fast ansatte.

- Svak markedssituasjon
– Verket i Neuss er i den øvre enden av kostnadskurven, noe som i hovedsak skyldes det tyske kostnadsnivået for kraft, som er blant de høyeste i verden. Den planlagte reduksjonen i Neuss er en direkte konsekvens av den svake markedssituasjonen og den globale svikten i etterspørselen etter aluminium, sier Hilde Merete Aasheim, konserndirektør for Hydros forretningsområde Aluminium Metall.

Redusert med 10 prosent
Inkludert den tidligere annonserte stengingen av Søderberg-linjen ved Karmøy og redusert produksjon ved Søral, har Hydro nå besluttet å redusere årlig produksjon med om lag 170.000 tonn aluminium. Dette tilsvarer 10 prosent av selskapets produksjonskapasitet for primæraluminium.

Stengingene vil være gjennomført innen utgangen av første kvartal. Så langt er rundt 40 prosent av denne kapasiteten stengt ned. Ved aluminiumverket i Neuss vil kapasitet tilsvarende 30.000 tonn årlig produksjon nå bli stengt inntil videre. Utfasingen vil starte umiddelbart og er ventet gjennomført innen utgangen av januar. Metallverket vil etter stengingen produsere 200.000 tonn aluminium årlig.

— Med den høye kraftprisen vi ser i Tyskland, og med det svake aluminiummarkedet vi opplever globalt, vil vi kontinuerlig evaluere Hydros gjenværende produksjonskapasitet ved Neuss og ved våre øvrige anlegg verden over, sier Aasheim.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!