*Nettavisen* Økonomi.

Hydro lover forbedringer på 2,9 mrd.

Konsernsjef Svein Richard Brandtzæg  i Norsk Hydro legger frem nye målsetninger på kapitalmarkedsdagen. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Vil effektivisere i svakt aluminiumsmarked.

I forbindelse med Norsk Hydros kapitalmarkedsdag lanserer aluminiumselskapet en ambisjon om å realisere 2,9 milliarder kroner i økt verdi i perioden 2016-2019.

Hydro viser til at operasjonelle og kommersielle forbedringstiltak i perioden 2011 til utgangen av 2015 har bidratt med 4,5 milliarder kroner.

- Den nye ambisjonen bygger på tidligere forbedringsprogrammer, og omfatter blant annet å øke produksjonskapasiteten ved verkene i Primærmetall gjennom teknologisk utvikling, kvalitetsheving av porteføljen i Valsede Produkter i retning av høyere marginer, og å øke produksjonen ytterligere med hjelp av en robust virksomhet i Bauksitt & Alumina, heter det fra Hydro.

Selskapet venter at det vil realisere 1,1 milliard kroner av programmet i 2016.

Svekkede markeder
Konsernsjef Svein Richard Brandtzæg viser til at markedsforholdene har forverret seg sammenliknet med for ett år siden.

- Hydro ser på svake markeder som en mulighet til å bli sterkere. Nå som vi er i ferd med å fullføre de pågående forbedringene som gjør virksomheten vår mye mer effektiv, blir det mer krevende å identifisere nye forbedringsmuligheter. Likevel har vi klart å finne flere tiltak gjennom teknologiske framskritt, fjerning av flaskehalser og utveksling av beste praksis mellom forretningsområdene.

- Kraftig fall i priser
Veksten i verdens etterspørsel etter aluminium beregnes til fire prosent i 2015 og mellom fire og fem prosent i 2016.

- Samtidig som det forventes et produksjonsunderskudd på 1,5-2 millioner tonn i verden utenom Kina, er det ventet at Kina vil produsere 2-2,5 millioner tonn mer enn det de forbruker i 2016, noe som vil gi et overskuddstilbud globalt på 0-1 millioner tonn, sier Brandtzæg.

- På grunn av overskuddstilbudet i Kina har man sett eksport av semifabrikkerte produkter, som er antatt skal omsmeltes, og som benytter seg av nedstrøms eksportinsentiver. Sammen med en kostnadskurve som skifter nedover grunnet lavere drivstoffpriser og svekkede valutaer, har dette ført til et kraftig fall i priser og produktpremier på aluminium i løpet av 2015, fortsetter Hydro-sjefen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag