NA24.no

Hydro nær iransk kontrakt

Sist oppdatert:
Norsk Hydro kan i løpet av et par uker forvente å ha sikret seg en ny blokk i Iran.

Det var i fjor at Norsk Hydro fikk tilslaget i forbindelse med at iranske myndigheter la ut leteblokken Khorramabad i en anbudsrunde. Det har imidlertid tatt ti med å få på plass en endelige signatur for lisensen.

NA24 - din næringslivsavis

Denne måneden
Nå skal imidlertid prosessen være nær en sluttføring. Ifølge det iranske nyhetsbyrået Petroenergy Information Network kan en signering av avtalen for blokken være på plass i løpet av den inneværende iranske måneden.

Det er visedirektør for leteavdeling i det nasjonale iranske oljeselskapet NIOC, Hossein Roshandel som opplyser dette til nyhetsbyrået. Kontrakten vil bli utformet som en parallell lete- og utviklingskontrakt for blokken.

Hydro bekrefter
Pressetalskvinne Kama Holte Strand i Norsk Hydro bekrefter overfor NA24 iMarkedet at selskapet venter en kontraktsignering i løpet av kort tid.

Khorramabad-blokken ligger syd for Teheran og omfatter et område på 7.740 kvadratkilometer. Hydro vil bli forpliktet til å investere minimum 49,5 millioner dollar i blant annet minst tre letebrønner og innsamling av 2D-seismikk.

Kan øke
Dersom det finnes hydrokarboner på blokken vil investeringsansvaret økes med 58 millioner dollar til videre leting og utvikling.

Hydro er fra før inne i Iran gjennom lisensen på Anaran-blokken. Der er det gjort kommersielle funn, og det pågår nå forhandlinger mellom Hydro og statsolejselskapet rundt utbyggingen av Azar-feltet på blokken. Roshandel sier til Petroenergy Information at det vil ta omkring seks måneder utviklingsplanen er klar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere