*Nettavisen* Økonomi.

Hydro overrasket ikke

Hydros regnskap var ikke langt unna analytikernes forventninger, men det skyldes ikke at detaljene var på avveie.

19.02.07 16:42

- Etter å ha ryddet bort det som ikke er relevant leverer de tett opptil det jeg hadde forventet, sier analytiker Kjetil Bakken i Fondsfinsans til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Analytikeren mener Norsk Hydro leverer et resultat som ventet.

Norsk Hydro ble presset til å legge frem sitt resultat et døgn før tiden. Etter lekkasjer så selskapet seg nødt til å fremskynde resultatpresentasjonen. Da resultatet ble offentliggjort av Hydro falt kursen noe, men hentet seg fort inn.

Ingen av markedsaktørene NA24 har snakket med hadde kjennskap med Hydro-lekkasjene før de leste Dagens Næringsliv mandag morgen.

Bakken trekker frem at Hydro leverer en bedre oljeproduksjon enn flere hadde ventet og at derfor mange synes tallene er bra.

Oljen er skuffelsen
- Den største skuffelsen er på oljevirksomheten, men på grunn av Statoil-fusjonen har det liten innvirkning, sier analytikeren.

I løpet av fjerde kvartal hadde Hydro en gjennomsnittlig produksjon på 595.000 fat oljeekvivalenter og 573.000 året sett under ett. Tidligere har selskapet hatt forventninger på en produksjon på 570.000 for hele 2006.

Fondsfinans-analytikeren lå selv inne med en forventet produksjon som inneholdt tre tusen fat mer og noen øre høyere på de oppnådde prisene.

Ved å gange volum med pris leverte Hydro inntekter som var rundt 600 millioner kroner lavere på innen olje- og gassvirksomheten i forhold til Bakkens estimater. Dette kan ifølge Bakken skyldes at det som meldes som oljeekvivalenter som for eksempel propan oppnådde lavere priser enn olje.

Blandet i aluminium
Aluminium-nedstrøm var noe svakere enn det Bakken hadde ventet og da er det særlig marginene som ikke innfrir.

Analytiker Hans-Erik Jacobsen i First Securities forklarer at nedstrømsvirksomheten til Hydro var som forventet, men at de skuffet på oppstrøm på grunn av høyere kostnader.

- Alt i alt var det ingen store nyheter som endrer vår syn på selskapet. Vi har en reduser-anbefaling på selskapet siden vi mener Hydro nå er fullt priset, sier Jacobsen til NA24.

Påvirker ikke Statoil
Statoil skal fusjonere med olje- og gassvirksomheten til Hydro. Planen er å bygge en ny norsk oljegigant som skal stå rustet til å møte de nye utfordringene i bransjen. Selv om Hydro har levert må vise til en svak utvikling trenger ikke dette få innvirkning på Statoil.

- I og med at de underliggende leverer det markedet hadde forventet, har det ikke stor innvirkning på Statoil-kursen, sier Kjetil Bakken til NA24.

Olje- og gassproduksjonen til Norsk Hydro vil utgjøre rundt en tredjedel av produksjonen til det sammenslåtte selskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.