NA24.no

Hydro på handletur

(Scanpix)
Styrker posisjonen innen aluminiumsprofilering med oppkjøp i Spania.

Hydro styrker posisjonen det i det spanske markedet for aluminiumprofiler.

NA24 - din næringslivsavis

Dette skjer ved at aluminuimsgiganten kjøper det det privateide selskapet Expral s.a. ved Madrid. Hydro har betalt 31 millioner euro, eller 247 millioner kroner, medregnet gjeld som blir overtatt, fremgår det av en børsmelding.

Expral-anlegget har to presser, mer enn 90 ansatte og en årlig omsetning på om lag 34 millioner euro.

Hydro skriver at overtakelsen gir Hydro en sterk markedsposisjon i de to største næringsregionene i Spania; Barcelona og Madrid. Hydros anlegg i La Roca ligger i utkanten av Barcelona, mens Expral ligger i Pinto omtrent 30 kilometer sør for Madrid.

Det spanske markedet for aluminiumprofiler var i fjor på over 300.000 tonn, med mer enn 50 produsenter på tilbudssiden. Produksjonen fra Hydros anlegg i La Roca, og nå også Expral, plasserer selskapet nær toppen når det gjelder årlige leveranser fra en og samme leverandør.

- Expral har et godt rykte i markedet og en fin blanding av kunder. Selskapet har størstedelen av sin virksomhet innenfor industrielle applikasjoner og i byggindustrien, sier Johnny Undeli, ansvarlig for Hydros ekstruderingsvirksomhet i Europa og Asia.

Undeli understreker at oppkjøpet er i samsvar med Hydros strategi om å bygge på sin sterke posisjon på ekstruderingsmarkedet i Europa.

- Vi tar sikte å vokse enda mer i utvalgte markeder, som Spania, sier han.

Til sammen har Hydro mer enn 700 ansatte i Spania. De fleste arbeider i selskapets nedstrømsvirksomhet med profiler, valsede produkter og byggsystemer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere