NA24.no

Foto: CRISTINA QUICLER (AFP)

Hydro satser mer på solenergi

Investerer 30 millioner i amerikansk solenergiselskap.

Hydro har inngått avtale med det amerikanske solenergiselskapet Ascent Solar Technologies, Inc. om å kjøpe ordinære aksjer i selskapet for fem millioner amerikanske dollar, nær 30 millioner kroner.

Den rettede emisjonen mot Hydro er betinget av og er ventet å bli gjennomført samtidig med en offentlig, garantert fulltegnet aksjeemisjon i Ascent Solar. Den offentlige emisjonen er forventet gjennomført 6. oktober, opplyser Hydro på sin hjemmesiden.

Kapitalinnskuddet i Ascent Solar, som framstiller tynne og fleksible solenergimoduler, vil gjøre selskapet i stand til å kjøre i gang produksjonen ved fabrikkanlegget i Thornton i Colorado i 2010.Anlegget har kapasitet til å produsere solenergimoduler som til sammen kan gi en årlig effekt på 30 megawatt.

Hydro har fra før en eierandel på om lag 35 prosent i Ascent Solar og vil etter den rettede emisjonen fortsatt være den største enkelteieren i selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere