*Nettavisen* Økonomi.

Hydro satser stort

Hydro slo til med høyeste bud på 23 av 35 blokker i en stor lisensrunde i Mexico-golfen

17.08.06 20:36

Hydro hadde høyeste bud på 23 av 35 blokker i den største lisensbudrunden som har vært holdt for vestlige deler av Mexicogolfen på åtte år, ifølge en pressemelding fra selskapet torsdag.

NA24 - din næringslivsavis

- Denne budrunden gir forvarselet om de neste tre års aktivitetsnivå på dypt vann i golfen. Jeg er fornøyd med vår innsats og med resultatene, sier Kelly Barnes, direktør i Hydro Gulf of Mexico. Han sier at konkurransen var sterk, med et snitt på 2,3 bud per område i forhold til det normale 1,2 bud per område.

Beste budgiver
Hydro sto som vinner av alle sju budrundene på grunnere vann på sokkelen, og blir dermed operatør for dem alle. Hydro var også beste budgiver i 16 av 28 områder på dypt vann og vil komme til å bli operatør i 14 av dem.

- Disse ervervelsene vil ikke bare la oss få fortsette med vår suksessfulle sokkelaktivitet, men vil også gi oss posisjoner i Miocene og Oliocene trendene av dyphavet, og en posisjon sør og øst for Normanprospektet som nå blir boret, sa Helga Haldorsen, sjef selskapets forretningsområde Mexico-golfen.

Tidsbegrensning
Hydro har en gjennomsnittlig andel på 94 prosent i blokkene. Lisensene har en varighet på fem år på sokkelen og ti år på dypt vann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.