NA24.no

Hydro skuffet med rekordresultat

Sist oppdatert:
Norsk Hydro leverte et driftsresultat på 10,4 milliarder kroner i fjerde kvartal i fjor. Lavere enn markedet ventet.

Driftsresultatet i fjerde kvartal 2005 var 10.450 millioner kroner, mot 12.973 millioner kroner i tredje kvartal 2005 og 6.234 millioner kroner i fjerde kvartal 2004.

- Skal ned
- På produksjonsguidingen er det ingen endring, men driftsresultatet og resultatet før skatt er litt dårligere enn markedet ventet. Men nå falt Hydro bra i går etter at Statoil skuffet, så det er mulig at noe av nedsiden er tatt ut, men jeg tror fortsatt at det er noe igjen, sier en analytiker til TV 2 Nettavisen.

Sjekk Hydro-kursen her

«Driftsresultatet i fjerde kvartal inkluderer kostnader uten kontantstrømseffekt på 1,8 milliarder kroner, hvor det blant annet inngår 1,2 milliarder kroner i nedskriving innenfor aluminiumvirksomhetene», heter det i en melding fra selskapet.

Tap på derivater
På forhånd hadde ventet markedet et driftsresultat på 10.618 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av nyhetsbyrået TDN Finans.

I tillegg har Hydro i fjerde kvartal belastet om lag 1,4 milliarder kroner for urealiserte tap på derivater benyttet som operasjonell prissikring som følge av vesentlige prisøkninger mot slutten av året for aluminium, olje, gass og elektrisitet.

«Driftsresultatet for fjerde kvartal 2004 inkluderte kostnader til nedskrivninger og rasjonaliseringstiltak på om lag 2,6 milliarder kroner», heter det i meldingen.

Utbytte på 22 kroner
Hydros resultat etter skatt i 2005 endte på hele 15.716 millioner kroner, tilsvarende 67,70 kroner per aksje. Resultatet i fjerde kvartal 2005 var 4.264 millioner kroner (17,10 kroner per aksje). For begge perioder var dette et rekordresultat for Hydro.

«De gode resultatene reflekterer fortsatt høye olje- og gasspriser og bedring i aluminiumprisene, samt fortsatt god operasjonell drift. Høye energipriser og sterk konkurranse i markedene representerer imidlertid fortsatt krevende utfordringer for Hydros aluminiumvirksomhet», heter det videre i meldingen.

Hydros styre foreslår for generalforsamlingen at aksjonærene gis et utbytte på 22 kroner per aksje for 2005, mens utbyttet var 20 kroner per aksje for 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere